Vineri incepe masacrul!

Magazin Salajean 28 martie 2007 0

Vineri incepe masacrul!

Pana la Paste mai sunt 12 zile, motiv pentru care autoritatile locale au intrat deja in febra pregatirilor. Totusi, cel mai important aspect il reprezinta comercializarea mieilor in conditii cat mai igienice.

Directorul Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, Mircea Martin, a facut public ca mieii nu mai pot fi sacrificati decat in spatii special amenajate: In perioada 30 martie – 7 aprilie, mieii pot fi sacrificati in trei abatoare autorizate temporar in acest scop: SC Universal Criseni, SC Siciliana Simleu Silvaniei si SC Ceres Pan Jibou, spune Martin. Acesta adauga faptul ca animalele vor fi acceptate in incinta acestor unitati, pentru sacrificarea lor in viu sau comercializare, doar in situatia in care sunt identificate prin crotaliere si sunt insotite de formularul de miscare F2 – individual, eliberat de medicul veterinar din localitatea de origine. Mai mult, directorul DSVSA Salaj atrage atentia asupra faptului ca sacrificarea animalelor in abator, ca prestare de serviciu, se va face prin respectarea cu strictete a regulilor de igiena, sub o supraveghere sanitar-veterinara permanenta.

In alta ordine de idei, Mircea Martin sustine ca mieii nu vor putea fi comercializati in pietele agroalimentare, acest lucru fiind admis doar in targurile de animale autorizate. Acestea vor fi amplasate in localitatile Crasna, Jibou, Hida si Nusfalau. Dupa cum se poate observa, in municipiul Zalau nu va fi amenajata nici o locatie in care se vor putea comercializa sau sacrifica animalele, acest lucru putandu-se face doar la abatorul din Criseni. Totusi, mai exista o portita de scapare, mieii putand fi sacrificati in propriile gospodarii, pentru consum propriu in familie, fapt care nu intra sub incidenta legislatiei comunitare. Proprietarii au insa obligatia de a preda crotaliile medicului veterinar teritorial, pentru operarea evenimentului in baza de date si scaderea din efectiv a animalului sacrificat, a mai spus directorul DSVSA Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »