Vine iarna, creste si pretul la energia termica

Magazin Salajean 26 septembrie 2006 0

Vine iarna, creste si pretul la energia termica

In urma solicitarii venite din partea Uzinei Electrice Zalau de ajustare a tarifelor de producere, transport si distributie a energiei termice, consilierii locali au aprobat ieri, in cadrul unei sedinte ordinare, majorarea acestor tarife cu 20,9%.

Prin aprobarea tarifului pentru populatie de 350 de lei noi/Gcal, subventia pentru populatie asigurata de Consiliul Local este in procent de 41,56%, respectiv 1.454.600 de lei vechi, suma care va fi asigurata integral din bugetul local, deoarece incepand cu 1 ianuarie 2007 se elimina integral subventia de la bugetul de stat. Asa se face ca, pretul de referinta pentru energia termica furnizata zalauanilor prin sistem centralizat va fi de 130 de lei noi/Gcalorie, tarif care include si TVA.

Reamintim ca prin Ordonanta Guvernului 57/2006 se acorda ajutoare pentru incalzirea locuintei precum si alte facilitati populatiei pentru plata energiei termice, in functie de veniturile nete lunare pe membru de familie. Astfel, valoarea efectiva a facturii va fi subventionata cu 90% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza pana la 125 de lei noi, respectiv in proportie de 10% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 440 de lei noi si 500 de lei noi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »