Viitorul sistemului de încălzire centralizat în Zalău: E-complet, adică energie completă de la RFV

Magazin Salajean 22 iunie 2011 0

Viitorul sistemului de încălzire centralizat în Zalău: E-complet, adică energie completă de la RFV

Sistemul de încălzire centralizat preluat de la Consiliul Local Zalău, la sfârșitul anului 2010, este un sistem vechi, cu probleme majore și care necesită reabilitare generală. Strategia de investiții a furnizorului local de energie completă, RFV ZA Distriterm are două principii de bază: calitate și sustenabilitate, prin reînnoirea treptată a sistemului.

Realizări

Din cauza faptului că în timpul iernii toată rețeaua de conducte a funcționat sub presiune și temperatură ridicată, nu au fost posibile investiții majore pentru reabilitarea acesteia, însă, pe tot parcursul sezonului, au fost făcute intervenții pentru remedierea defecțiunilor apărute. În urma acestor lucrări s-au diminuat deja semnificativ pierderile de pe rețea, iar în urma reabilitării sistemului, această procedură continuă. Datorită sistemului modern și sigur propus de RFV ZA Distriterm, orașul va beneficia în curând de un serviciu de calitate, sustenabil și oferit la un preț competitiv.

Program de investiții

Compania reabilitează treptat, aproape în totalitate sistemul de energie. Din rețeaua veche de termoficare va fi păstrată doar baza, deoarece noul serviciu va fi furnizat printr-un sistem de înaltă calitate și de încredere. În anul acesta va avea în vizor modernizarea tronsonului de rețea de pe Bl. Mihai Viteazul între clădirea Scala și Finanțe și racordul la PT21. Se vor retehnologiza reţelele termice de distribuţie, aferente punctelor termice 1, 4, 16, 17, 41 si 42, totodată se va optimiza funcționarea acestor PT-uri. Între planurile de investiții se află și realizarea sistemului dispecer de supraveghere; și contorizarea energiei termice pe apartamente prin introducerea sistemului de distribuție pe orizontală acolo unde se solicită încheierea unui contract individual.

Undă verde pentru racordare

Viitorii consumatori ai serviciului E-Complete sunt așteptați deja din vara aceasta. Instalația de încălzire a acestor apartamente va fi modernizată, se va introduce contorizarea pe apartamente iar serviciul va fi reglabil pe camere. Jumătate din costurile de modernizare vor fi asigurate de către RFV, consumatorul rambursează doar diferența fără dobândă, prin rate fixe. Mai mult de atât, primii 1000 care se racordează pe sistem în vara aceasta, vor scăpa de rata primului an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »