Viitorii poliţişti, aşteptaţi la concurs

Magazin Salajean 13 mai 2011 0

Tinerii care doresc să urmeze meseria de poliţist sunt aşteptaţi, începând de marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, să depună cererile de înscriere pentru una din unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ale Ministerului Apărării Naţionale şi Institutului Medico-Militar care formează specialişti pentru MAI. Anul acesta, doritorii pot aplica pentru unul din cele peste 1.000 de locuri scoase la concurs.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Sălaj, cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile MAI se primesc la structura de resurse umane din cadrul inspectoratului, strada Tudor Vladimirescu nr. 14, Zalău, în zilele de luni şi joi, în intervalul orar 8:30-14, până la data de 3 iunie, pentru instituţiile de învăţământ superior, respectiv la data de 1 iulie 2011, pentru şcolile postliceale.

Doritorii trebuie să aibă vârsta de până în 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum opt şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri, în cazul băieţilor, şi 1,65 metri, la fete.

Astfel, cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea 2011 sunt: – la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti – 253 locuri, bărbaţi şi femei, din care trei locuri pentru Serviciul de Protecţie şi Pază; – la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina – 650 locuri, bărbaţi şi femei; – la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca – 150 locuri, bărbaţi şi femei; -la Academia Tehnică Militară Bucureşti – Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare, Specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei – 18 locuri, bărbaţi şi femei; – la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, Facultatea de Ştiinţe militare şi informaţii, Specializarea Finanţe-Contabilitate: un loc, bărbaţi şi femei; iar la Facultatea de Ştiinţe administrative, Specializarea Intendenţă – un loc, bărbaţi şi femei.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0260-661285 interior 20119, Serviciul Resurse Umane, şi pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ. Formularele de înscriere sunt disponibile la adresa http://sj.politiaromana.ro, secţiunea Şcolarizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »