Viitorii jandarmi nu mai au nevoie de stagiul militar

Magazin Salajean 8 mai 2007 0

Viitorii jandarmi nu mai au nevoie de stagiul militar

Stagiul militar satisfacut nu mai este o conditie obligatorie la angajarea in Jandarmeria Romana, conform unui ordin emis de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Acest Ordin vine sa modifice legislatia anterioara, care prevedea ca barbatii sa aiba efectuat stagiul militar.

Tinerii interesati sa devina jandarmi au la dispozitie 220 de locuri in institutiile de invatamant superior ale M.I.R.A. si M.Ap.N., pentru care pot candida fara discriminare, atat barbati, cat si femei.

Totodata, Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Gr. Al. Ghica Dragasani scoate la concurs 147 de locuri pentru barbati si 13 pentru femei, dintre care cinci locuri pentru cetatenii de etnie roma (3 barbati si 2 femei).

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Lt. Cristian Bolfa, la admiterea in aceste institutii de invatamant, candidatii trebuie sa aiba varsta de pana la 25 de ani impliniti in anul cand sustin examenul si sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8.00.

Persoanele care doresc sa participe la concursurile de ocupare a posturilor vacante, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa aiba capacitate deplina de exercitiu si un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate. De asemenea, se mai impune ca tinerii sa nu aiba antecedente penale sau sa nu se afle in curs de urmarire penala pentru savarsirea de infractiuni.

Cat priveste aspirantii la posturile de subofiteri, acestia trebuie sa fi absolvit liceul si sa detina diploma de bacalaureat, iar cei care aspira la un post mult mai sus pus, cel de ofiter, trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata cu diploma de licenta. O alta conditie care li se impune tinerilor este aceea de inaltime, limita minima fiind de 1,70 pentru femei si 1,75 pentru barbati.

Participantii vor trece printr-o serie de probe de foc, printre care cele de selectie preliminara, respectiv testarea psihologica si vizita medicala), dupa care vor sustine o proba practica de utilizare a calculatorului. Vor urma testele de cunoastere a unei limbi straine (doar daca postul impune acest lucru), evaluarea cunostintelor in scris, proba practica de verificare a aptitudinilor cu relevanta directa pentru performantele pe post, precum si o evaluare a reusitelor fizice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »