Viitoarea Politie Locala inarmeaza pana in dinti agentii comunitari

Magazin Salajean 10 ianuarie 2011 0

Viitoarea Politie Locala inarmeaza pana in dinti agentii comunitari

In curand, zalauanii vor fi protejati de oameni ai legii inarmati pana in dinti. Cel putin asta prevede Regulamentul-cadru de organizare si functionare al Politiei Locale, adoptat la finele anului trecut printr-o hotarare de guvern publicata in Monitorul Oficial.

Municipiul Zalau va avea in curand o Politie Locala. Asta daca autoritatile locale vor reusi sa duca la indeplinire prevederile Regulamentului-cadru mentionat mai sus. Pentru ca nu sunt clarificate anumite aspecte referitoare la atributiile Politiei Locale, am solicitat Agentiei Nationale a Functionarilor Publici detalii. Asteptam raspunsul, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Infiintarea Politiei Locale pune mari semne de intrebare si reprezentantilor Politiei Comunitare Zalau. Potrivit Regulamentului-cadru de organizare si functionare, Politia Locala va prelua mai multe servicii din cadrul Primariei, respectiv Serviciul de Control Disciplina in Constructii, Serviciul Comercial, Serviciul de Protectia Mediului, Serviciul de Ordine Publica (actuala Politie Comunitara, n.r.) si Serviciul Circulatie.

Probleme intampinam insa la ocuparea posturilor, in functie de normele legii. Nu stim inca sigur cati angajati vom avea, in functie de ce ne permite legea. Asteptam raspunsul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici pentru deblocarea acestor posturi si abia dupa aceasta vom aduce in discutie, in sedinta de Consiliu Local din data de 14 februarie, infiintarea Politiei Locale, a declarat Mircea Bara.

Dotati cu armament de razboi

In prezent, in cadrul Serviciului de Ordine Publica exista un numar de 64 de angajati, care, potrivit Regulamentului-cadru de orga-nizare si functionare a viitoarei Politii Locale, vor fi inarmati cu pistoale cu glont, pistoale cu munitie neletala si cu bastoane cu socuri electrice. Acest aspect reprezinta o modificare fata de actuala situatie, cand doar o mica parte din cele 64 de persoane au in dotare armament.

Mircea Bara sustine, insa, ca prevederile actului normativ sunt doar probabile si ca nu toti angajatii vor fi inarmati. Cu siguranta nu toti angajatii Politiei Locale vor primi astfel de arme. Este doar o probabilitate ca personalul cu atributii de paza sa fie inarmat, insa cu conditia ca respectivii sa absolve un curs de perfectionare profesionala de 3 luni, in unitatile de pregatire speciale ale Ministerului Administratiilor Interne. Doar dupa ce obtin diploma, in urma unor examene stufoase se va putea lua decizia inarmarii acestor persoane, a precizat directorul Politiei Comunitare Zalau.

Totusi, in ciuda declaratiilor

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »