Viitoarea hala agroalimentara, victima birocratiei

Magazin Salajean 20 august 2010 0

Deschiderea santierulzu pentru realizarea halei agroalimentare din Zalau este impiedicata de birocratie, sustine viceprimarul municipiului, Daniela Cota. Potrivit spuselor sale, data la care vor demara lucrarile este incerta, intrucat proiectul tehnic este blocat la Comisia Regionala pentru Monumente Istorice din Cluj-Napoca. Institutia de la Cluj sustine ca nu ne poate elibera avizul de construire pana ce nu realizam descarcarea arheologica a zonei. Cei de la Muzeul Judetean de Istorie si Arta s-au oferit sa faca aceste descarcari, pentru o suma cuprinsa intre 100.000 si 300.000 de lei, cu conditia ca Primaria Zalau sa execute sapaturile. Insa nu putem sapa fara sa avem avizul Comisiei Regionale. Ne aflam, asadar, intr-un cerc vicios. Nu e vina noastra ca nu putem iesi din hatisul documentelor, a explicat edilul.

Viceprimarul a cerut mai mult profesionalism si mai multa seriozitate, pentru ca altfel tot zalauanii sunt cei care au de pierdut.

Hala agroalimentara va fi construita pe amplasamentul fostei Pietei Centrale din Zalau, in urma unei investitii ce depaseste 25 milioane de lei. Imobilul va avea trei niveluri, cu o suprafata totala de peste 4.700 de metri patrati. Daniela Cota a tinut sa precizeze ca dupa finalizarea constructiei, imparteala spatiilor comerciale se va face in urma unei licitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »