Victimele calamitatilor naturale – scutite de impozite locale

Magazin Salajean 9 august 2010 0

Victimele calamitatilor naturale - scutite de impozite localeZalauanii, persoane fizice si juridice, care detin in proprietate terenuri sau cladiri afectate de calamitati naturale vor putea fi scutite de la plata impozitului pe respectivele bunuri, dar si de taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire sau vor beneficia de reduceri, au decis consilierii locali. Prin calamitati naturale se intelege inundatii, alunecari de teren, cutremure, incendii provocate de fenomene naturale etc, se arata in Regulamentul privind stimularea atragerii de investitori in vederea sustinerii dezvoltarii economice durabile a municipiului Zalau si acordarea de facilitati fiscale in caz de calamitati naturale.

Pentru a beneficia de aceste facilitati, solicitantii trebuie sa se adreseze Primariei Zalau in cel mult 48 de ore de la producerea calamitatii sau, in cazul terenurilor si constructiilor afectate de alunecari, in maxim 30 de zile de la data obtinerii documentelor justificative. Facilitatea se va acorda direct proportional cu gradul de afectare a imobilelor, stabilit de o comisie din cadrul Primariei.

Reducerea sau scutirea de impozit se va acorda incepand cu prima zi a lunii urmatoare aprobarii cererii, anual, pana la eliminarea cauzelor care au determinat aparitia calamitatii sau prin alocarea de noi amplasamente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »