Veteranii de razboi isi cer drepturile

Magazin Salajean 31 martie 2010 0

Veteranii de razboi isi cer drepturileVeterinarii de razboi din judetul Salaj trag un semnal de alarma cu privire la situatia delicata in care se afla. In cadrul sedintei anuale a Asociatiei Veteranilor de Razboi, filiala Salaj, varstnicii au reclamat tratamentul incorect la care sunt supusi ca urmare a dezinteresului guvernantilor. Firmele de transport ne refuza calatoriile gratuite, pentru ca nu li s-a achitat contravaloarea subventiilor. Nu noi suntem cei care facem plata, ci Ministerul Transporturilor, a declarat col. (r) Teofil Dreptate, liderul veteranilor din judet.

Potrivit spuselor sale, drepturile membrilor asociatiei sunt ignorate, desi oamenii au legea de partea lor. Legea 303/2007 stabileste ca veteranii sunt scutiti de la plata taxelor si a impozitelor locale, respectiv de la plata impozitului corespunzator terenurilor arabile de maxim 5 hectare. Cum acest detaliu a fost omis din Codul de Procedura Fiscala, veteranii au pierdut facilitatea prevazuta de lege.

O alta nemultumire a veteranilor vizeaza asistenta sociala si medicala, servicii de care ar trebui sa beneficieze gratuit, dar pe care le platesc. Retetele scrise de medicul de familie, spre exemplu, sunt gratuite, insa in farmacii ni se pretind de fiecare data cateva zeci de lei, sustine presedintele filialei judetene.

Acesta a tinut sa precizeze ca pentru a-si recastiga drepturile, veteranii nu au de gand sa protesteze: Suntem disciplinati: nu protestam, dar nici nu cersim. Cerem politicos, dar darz, ca putinele zile pe care le mai avem sa le traim in tihna.

Asociatia Veteranilor de Razboi filiala Salaj numara in prezent mai putin de 2.000 de membri, fata de 9.000 cati avea acum un deceniu. Din totalul membrilor, doar 300 sunt veterani de razboi, diferenta fiind vaduve de veterani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »