Venitul minim garantat, conditionat “in scris” de munca in folosul comunitatii

Magazin Salajean 21 ianuarie 2011 0

Venitul minim garantat, conditionat “in scris” de munca in folosul comunitatii

Cele aproximativ 3.000 de persoane din judetul Salaj care beneficiaza, la ora actuala, de venitul minim garantat vor trebui sa puna osul la treaba pentru a nu pierde acest ajutor social. Decontarile se vor face in functie de munca prestata in folosul comunitatii si nu vice-versa.

Executivul a adoptat in sedinta de miercuri mai multe acte normative cu aplicabilitate in domeniul social, printre care si Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, venitul minim garantat va fi acordat acelor persoane care fac parte din categorii aflate in segmentul de excluziune sociala si care fac munca in folosul comunitatii. Actul normativ specifica faptul ca toate primariile sunt obligate sa elaboreze un plan de dezvoltare comunitara, iar in baza rapoartelor cu privire la indeplinirea acestui plan de dezvoltare, se vor putea face decontarile catre persoanele care beneficiaza de venit minim garantat.

Ministrul Muncii a subliniat ca vor primi venitul minim garantat doar persoanele care presteaza munca in folosul comunitatii, lunar. De asemenea, ministrul a precizat ca a fost modificata reglementarea care prevedea prezentarea cetatenilor beneficiari de venit minim garantat o data la trei luni la agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. Conform noii legislatii, acestia vor fi nevoiti sa participe lunar la programele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »