Venitul minim, conditionat de electrocasnice

Magazin Salajean 7 februarie 2007 0

Venitul minim, conditionat de electrocasnice

Beneficiarilor venitului minim garantat din Jibou, care au in case cate doua aparate electrocasnice sau electronice, li se vor diminua veniturile cu valoarea unuia dintre aparate. Spre exemplu, daca beneficiarul Legii nr. 416 are doua aragazuri cu 4 ochiuri, in stare functionala, el va primi un venit minim mai scazut cu 460 de lei – valoarea la care a fost evaluat acest articol de catre consilieri. Dar, acelasi regim se aplica si celor care au in case doua frigidere, combine frigorifice, masini de spalat automate, aspiratoare, televizoare color, videouri sau DVD playere, radiocasetofoane, telefoane mobile, calculatoare sau drujbe. Potrivit legii – a venit explicatia din aparatul propriu al Primariei Jibou, se poate beneficia de ajutorul social doar in situatia in care beneficiarul are doar un singur articol din cele enumerate mai sus.

Mai mult, in cazul in care beneficiarul venitului minim garantat are animale din categoria bovinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor, cabalinelor, pasarilor, albine sau iepuri de casa, cuantumul venitului minim va fi redus.

Pe de alta parte, cel putin pana in prezent, nici un beneficiar al venitului minim garantat din Jibou nu va fi afectat de Hotararea de Consiliu Local prezent.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »