Vasile Coca: Vom incerca sa atragem si sa indrumam tinerii spre folclor

Magazin Salajean 13 noiembrie 2008 0

Vasile Coca: Vom incerca sa atragem si sa indrumam tinerii spre folclorDupa aproape zece ani petrecuti la Etno TV, artistul de muzica populara, Vasile Coca, a decis sa infiinteze si la Zalau un post local de muzica populara, Hora TV. Postul va difuza 60 la suta productie proprie si 40 la suta materiale ale altor producatori. Structura programelor va fi de 3,57 la suta programe de informare, 3,57 la suta programe educative si 77,86 la suta programe culturale, religioase si de divertisment. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat de curand postului respectiv si licenta audiovizuala CS Profimusic SRL Zalau. Vasile Coca este un ardelean care a incantat Salajul cu vocea sa timp de 20 de ani. Este un om cu suflet mare, plin de voie buna, fiind si cel mai iubit cantaret de muzica populara din aceasta zona. De-a lungul anilor, Vasile Coca a dunat in jurul sau o multime de prieteni dragi, destui pentru a cladi o televiziune.

Incepand de ieri, canalul Hora TV poate fi urmarit in reteaua NewCom (SAM TV).

Reporter: De unde v-a venit ideea infiintarii unui post local de televiziune?

Vasile Coca: Este o idee mai veche de-a mea, din dorinta de a promova cat mai bine folclorul si traditia din zona. Dupa o colaborare de aproape zece ani cu Etno TV am considerat ca experienta acumulata in televiziune o pot fructifica intr-un canal propriu de televiziune.

Rep: Cum s-a nascut, practic, Hora TV?

V.C.: Ideea, caci la baza exista o idee, apartine unui om care si-a dedicat toata viata cultivarii folclorului romanesc. Un om pentru care cantecul popular reprezinta chintesenta propriei existente.

Rep: A fost greu…?

V.C.: A fost destul de greu, dar, avand in vedere ca am avut o mare dorinta de a duce la bun sfarsit acest proiect, nu am luat in considerare greutatile care au aparut.

Rep: Ce va cuprinde grila de programe?

V.C.: Va fi o grila ce va cuprinde un segment cat mai larg in care sa ne regasim identitatea culturala, fara a ne limita la o anumita patura sociala sau socio-profesionala. In ideea de a promova si traditia romaneasca, vom incerca sa atragem si sa indrumam tinerii spre folclor.

Rep: Ce impact credesi ca va avea acest post asupra telespectatorilor?

V.C.: Sper sa fie un lucru benefic atat pentru folclorul si traditia din zona, cat mai ales pentru salajeni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »