Varstnicii judetului vor acces la creditele bancare

Magazin Salajean 21 mai 2010 0

Varstnicii judetului vor acces la creditele bancare

Problemele persoanelor varstnice din judet au fost aduse, ieri, in atentia subprefectului Onorica Abrudanu, in cadrul intalnirii lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice. Astfel, reprezentantii pensionarilor salajeni au reclamat ca discriminatorie acordarea de credite cu o limita de varsta de 65 sau 70 de ani, in conditiile in care exista persoane in varsta care au venituri suficiente pentru plata ratelor, dar si cu ce garanta un credit. Dumitru Gorgan, presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, a subliniat faptul ca va face demersuri inclusiv pe langa Banca Nationala a Romaniei, pentru ca institutia amintita sa stabileasca un set de norme si reglementari care sa permita acordarea de credite de catre banci indiferent de varsta solicitantului.

In acelasi cadru, pentru ca se apropie sezonul estival, iar vacantele in statiunile de tratament, in baza biletelor asigurate de Casa Judeteana de Pensi Salaj sunt cele mai la indemana pentru varstnici, Anamaria Pernes, director adjunct la CCJP Salaj, a prezentat situatia repartizarii si valorificarii tichetelor respective pentru anul in curs.

In perioda 1 februarie -19 mai au fost inregistrate 1.928 de cereri de bilete de tratament, pentru 32 de statiuni balneoclimaterice din tara, din totalul acestora fiind aprobate si distribuite 730 de bilete, in ordinea descrescatoare a punctajelor aferente fiecarei cereri. In perioada martie-mai au fost aprobate suplimentar 167 de bilete. De la inceputul perioadei de distribuire a biletelor de tratament balnear, un numar de 243 de bilete, pentru statiunile Covasna, Olanesti, Govora, Stana de Vale, Saturn, Sovata, Tusnad, Sangeorz Bai si Vatra Dornei nu au fost valorificate. Conform CJP Salaj, printre motivele nedistribuirii biletelor se numara: lipsa cererilor pentru perioadele respective, renuntarea de catre beneficiari la biletele aprobate din motive obiective sau din cauza distantelor prea mari fata de statiunea oferita.

Prezenti la intalnirea de joi, reprezentantii pensionarilor au solicitat o campanie mai sustinuta, inclusiv in presa, de mediatizare din partea CJP Salaj, a criteriilor si conditiilor concrete de acordare a biletelor de tratament, pentru a se evita returnarea de bilete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »