Vaccinul AH1N1 expira in depozitul DSP

Magazin Salajean 21 iulie 2010 0

Vaccinul AH1N1 expira in depozitul DSP

Isteria provocata de gripa noua de tip AH1N1 a trecut demult, iar acum, in depozitul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj zac sute de doze de vaccin Cantgrip nefolosit. In speta, vorbim despre circa 500 de doze de vaccin care expira in aceasta toamna, mai precis in septembrie, inainte de demararea campaniei de imunizare pentru noul sezon rece.

Numarul acestor doze se pare, insa, ca nu va scadea, deoarece in ultimele luni salajenii nu s-au mai inghesuit sa se vaccineze. Astfel, daca in primul trimestru al anului tinerii si batranii stateau la coada pentru a se imuniza de frica gripei porcine, acum cererea pentru vaccinare se apropie de zero. Cu toate acestea, reprezentantii DSP Salaj sustin ca numarul vaccinarilor va creste din toamna, cand riscul aparitiei gripei creste. Insa, aceleasi surse fac cunoscut ca imunizarea impotriva gripei cu tulpina AH1N1 nu a fost intrerupta in Salaj, astfel ca s-a lasat la latitudinea populatiei daca pacientii vor sau nu sa se intepe impotriva AH1N1.

Pana in prezent, in Salaj, au fost vaccinati impotriva gripei porcine 22.255 de persoane, asta dupa ce peste sapte persoane au fost infectate cu noul virusul gripal AH1N1.

Reprezentantii Centrului European pentru Preventia si Controlul Bolilor (ECDC) preconizeaza un nou val pandemic de gripa AH1N1 pentru iarna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »