Vaccinarile impotriva cancerului de col uterin se reiau in 23 noiembrie

Magazin Salajean 13 noiembrie 2009 0

Vaccinarile impotriva cancerului de col uterin se reiau in 23 noiembrie

Desi anul trecut au dat-o in bara in ceea ce priveste campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin, reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) sunt decisi sa izbandeasca anul acesta, dupa ce parintii chestionati referitor la acest subiect si-au declarat in scris acordul. Campania de vaccinare anti-HPV va demara in data de 23 noiembrie 2009, astfel: in prima etapa, 23-30 noiembrie fetitele din clasele a VI-a si a VII-a vor fi vaccinate cu prima doza de vaccin, urmand ca in lunile ianuarie si mai 2010 sa le fie administrate a doua si a treia doza.

Potrivit MS, sondajul de opinie realizat in cadrul Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin Tu decizi pentru sanatatea fiicei tale. Informeaza-te! a relevat ca mai mult de jumatate din parintii fetelor din clasele a VI-a si a VII-a care au luat deja o decizie sunt de acord cu vaccinarea anti-HPV. Astfel, 52 la suta dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord ca fiica lor sa primeasca acest vaccin, iar 90 la suta dintre parintii intervievati considera ca acest vaccin trebuie sa fie oferit gratuit in cadrul programului national de imunizare. Mai putin de un sfert (24 la suta) din repondenti au raspuns ca au nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie.

Sondajul de opinie, realizat de compania GfK Romania, a fost realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national pe un grup tinta de 1044 de parinti cu fete care sunt eleve in clasele a VI-a si a VII-a, conform procedurilor standard profesionale in domeniul cercetarii de piata. A fost luata in considerare una dintre cele mai mici marje de eroare cu care se opereaza in acest domeniu, respectiv de

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »