Vârşolţul, în plin şantier

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

Vârşolţul, în plin şantierLa data finalizării lucrărilor pentru realizarea sistemului de apă şi canalizare din Vârşolţ, în satele comunei vor demara lucrările pentru refacerea drumurilor şi străzilor din satele comunei. Breda Lajos, primarul comunei Vârşolţ, ne-a informat că administraţia locală a câştigat două proiecte cu fonduri europene prin care va fi reabilitată infrastructura locală. Este vorba de un proiect aprobat în cadrul Programului FEADR, Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Lucrările vor demara în cursul lunii iunie, având în vedere că zilele trecute a fost semnat contractul de finanţare. Prin proiect va fi reabilitat, până la sfârşitul lui octombrie, un cămin cultural, va fi construit un after school şi vor fi asfaltate străzile din Recea, Recea Mică şi Vârşolţ. Pe de altă parte, vor fi pietruite drumurile agricole de pe raza comunei, însumând zece kilometri, cu fonduri în valoare totală de un milion de euro, asigurat în cadrul unui proiect prin măsura 125. Autorităţile locale de la Vârşolţ vor pune în practică, în această perioadă, şi un proiect pentru parcuri şi spaţii verzi. Banii necesari sunt asiguraţi de la Fondul de Mediu, în sumă de 500.000 de lei. Din această valoare se vor amenaja două parcuri în centrul satului Vârşolţ şi pe malul râului Crasna, înspre Recea, cu bănci, fântâni arteziene, pavaje, flori şi gard viu.

Autorităţile locale se pregătesc să dea startul pentru două mari investiţii: blocurile ANL (cu 14 şi cu 11 apartamente), precum şi a sălii de sport, care se va ridica în curtea şcolii gimnaziale.

Cu bani de la bugetul local se vor achiziţiona 300 de saci de ciment, care vor fi împărţiţi locuitorilor. Fiecare proprietar va turna trotuarul în dreptul casei sale, aşa cum s-a mai procedat şi în anii trecuţi. Breda Lajos crede că în curând în satele comunei sale va arde gazul, ştiind că se fac ultimele demersuri pentru obţinerea avizelor şi autorizărilor necesare. Peste 70 la sută din familiile de la Vîrşolţ doresc să se racordeze la reţeaua de gaz metan; conducta magistrală traversează comuna noastră. Sperăm ca de acum încolo să atragem cât mai mulţi investitori în comună, mizând pe faptul că în scurt timp va fi finalizată lucrarea pentru reţeaua de apă şi canalizare, vom avea gaz şi drumuri bune. Ne dorim să-şi deschidă la noi sediul şi firme care pot oferi locuri de muncă femeilor, deoarece pentru bărbaţi sunt mai multe oportunităţi la firmele care lucrează la refacerea drumurile naţionale şi judeţene, a afirmat prim-edilul de la Vîrşolţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »