Uzina Electrica Zalau, resuscitata

Magazin Salajean 22 septembrie 2006 0

Uzina Electrica Zalau, resuscitata

Potrivit site-ului oficial al Guvernului, Uzina Electrica (UE) Zalau este unul dintre acei agenti economici care vor primi bani pentru achizitionarea de resurse energetice pe perioada octombrie 2006 – martie 2007. Aceasta decizie a fost luata de executivul de la Bucuresti dupa ce Ministerul Economiei si Comertului a evaluat necesarul de stocuri pentru asigurarea consumului de energie in vederea asigurarii alimentarii populatiei si agentilor economici.

Contactat telefonic Viorel Marian – directorul Uzinei Electrice Zalau, ne-a declarat ca pana ieri dimineata pe adresa UE nu a sosit nici o informare in acest sens noi am facut o evaluare a situatiei, evaluare pe care am transmis-o Guvernului, insa nu stiu care este suma ce ne-a fost alocata, probabil o sa fim informati zilele urmatoare si-atunci vom putea sa discutam pe cifre. Pe de alta parte, directorul UE ne-a informat ca, in acest moment, in jur de 2.000 de locuinte, la care se adauga unii agenti economici, institutii publice si unitati de invatamant, sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire. Anul acesta investitiile facute in lucrari destinate modernizarii retelelor de transport si distributie se vor ridica la peste 50 de miliarde de lei vechi. Centrala functionand pe gaz metan, nu se pune problema asigurarii cu combustibil, dar, cu toate acestea, avem asigurate si stocuri cu carbune si pacura, a mai precizat Marian care se arata optimist in ceea ce priveste asigurarea locuitorilor cu energie termica in aceasta iarna.

Legat de intentia conducerii si a autoritatilor locale de retehnologizare a UE Zalau, Viorel Marian ne spunea ca in paralel cu inlocuirea si extinderea retelelor de transport si distributie, incercam sa gasim o solutie cat mai convenabila de reabilitare a centralei. In acest sens, am primit mai multe oferte, unele chiar mai interesante decat proiectul avut initial in vedere. Pot spune ca agenti economici puternici din Zalau precum Cuprom si Silcotub si-au manifestat intentia de a investi in retehnologizare si modernizare. Ramane ca in urmatoarea perioada sa analizam atent ofertele; tot atunci se va stabili si tipul combustibilului pe care-l vom utiliza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »