Uzina Electrica – privatizata prin vanzarea a 99,9 la suta din actiuni

Magazin Salajean 31 august 2011 0

Uzina Electrica - privatizata prin vanzarea a 99,9 la suta din actiuni

Consilierii locali ai Zalaului au aprobat, in sedinta ordinara de marti, un proiect de hotarare privind privatizarea SC Uzina Electrica (UE) SA Zalau prin vanzarea a 3.957.697 de actiuni, reprezentand 99,9 la suta din pachetul de actiuni detinut la UE, utilizand in acest sens metoda licitatiei cu oferta in plic.

Potrivit proiectului de hotarare, pretul de pornire la vanzare este de 11,36 lei/actiune (echivalentul a 2,68 euro/actiune, n.r.), asa cum a reiesit din raportul de evaluare intocmit in cazul Uzinei Electrice de SC CS Invest Consulting SRL.

Initial, in luna iulie 2011, consilierii locali zalauani au aprobat un proiect de hotarare privind initierea procedurii de privatizare prin vanzarea intregului pachet de actiuni pe care Primaria Zalau le detine la SC Uzina Electrica (UE) SA Zalau. Decizia de a privatiza Uzina Electrica prin vanzarea a doar 99,9 la suta din pachetul de actiuni a fost ca urmare a raportului de consultanti si a raportului de evaluare intocmite in acest caz. In referatul aferent proiectului de hotarare din luna iulie 2011, se arata ca este nevoie ca Uzina Electrica sa fie privatizata dat fiind ca, incepand din aprilie 2012, nu va mai detine capacitatea de productie corespunzatoare necesitatilor de consum, singura alternativa fiind realizarea unui program de investitii.

Aceasta initiativa de privatizare nu este singura pe care alesii municipali au avut-o fata de SC Uzina Electrica, in perioada 2008-2009 administratia zalauana mai avand o incercare in acest sens. Insa, cum nu au existat oferte, societatea nu a fost privatizata. Ca urmare, in 2009 s-a demarat procedura de insolventa a Uzinei Electrice, in cadrul acestui proces fiind elaborat si aprobat de catre Adunarea Generala a Actionarilor si Adunarea creditorilor Planul de reorganizare judiciara a UE Zalau, cu termen final la 31 martie 2013.

In prezent, planul respectiv este realizat la zi, fiind platite la zi inclusiv datoriile catre creditori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »