Urmarit national, ascuns in Salaj sub haina preotiei

Magazin Salajean 9 septembrie 2010 0

Urmarit national, ascuns in Salaj sub haina preotiei

Un barbat in varsta de 41 de ani, din judetul Maramures, dat in urmarire nationala inca din 2005 pentru sustragerea de la patru ani de inchisoare primiti pentru inselaciune, a fost depistat marti, in Salaj, ascuns sub haine de preot. Acesta a fost prins in flagrant de politisti, in timp ce lua bani unui zalauan, sub pretextul ca va ajuta o familie nevoiasa. In prezent, barbatul se afla in Arestul Politiei Salaj.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea, presupusul preot a fost prins, marti dupa-amiaza, de catre politistii salajeni, in apropierea localitatii Var. Lucratorii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Zalau l-au prins in flagrant pe Dumitru L.V., de 41 de ani, din judetul Maramures, care, folosind o identitate falsa, respectiv numele unui preot din judet, i-a cerut unui barbat din Zalau suma de 300 de lei pentru a ajuta o familie nevoiasa, a declarat purtatorul de cuvant.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au descoperit ca barbatul era dat in urmarire nationala de catre IPJ Maramures inca din 1 februarie 2005. Pe numele acestuia exista un mandat de executare a pedepsei de patru ani de inchisoare, emis de Judecatoria Sighetu-Marmatiei pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. In acest caz, barbatul a fost cercetat si gasit vinovat pentru a inselarea a 11 persoane, aducandu-le acestora un prejudiciu de aproape 12.000 de lei, a mentionat sursa citata anterior.

Drept urmare, preotul a fost depus in Arestul IPJ Salaj, urmand a fi transportat la penitenciar pentru a-si savarsi pedeapsa. Politistii vor continua insa cercetarile, intocmindu-i un alt dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta de articolul 215 Cod Penal. Astfel, maramuresanul risca o prelungire a pedepsei cu inchisoarea cuprinsa intre 3 si 15 ani de inchisoare pentru inselaciune prin folosire de nume sau calitati mincinoase.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »