Uriah Heep story (2)

Magazin Salajean 3 august 2007 0

Uriah Heep story (2)Anul 1972 debuteaza cu un single de exceptie, Easy Living, urmat de albumele Demons And Wizards si The Magician Birthday. Noutatea pe aceste discuri e graficianul copertilor, nimeni altul decat Roger Dean (celebru pentru copertile celor de la Yes). Din nou acelasi succes, din nou doua discuri de aur. Celebrul critic muzical John Dear, de la revista Rolling Stone, isi cere scuze membrilor trupei pentru afirmatia facuta dupa primul disc, cum ca niciodata Uriah Heep nu va ajunge trupa de top. Deh, mai gresesc si specialistii! In acelasi an are loc o noua schimbare de componenta, Gary Thain (ex. Keef Hartley Band) luand locul lui Mark Clarke, care pleaca la grupul Tempest.

Urmeaza un dublu album in concert, intitulat simplu Live (1973), disc ce in doar cateva luni ajunge de aur. Succesul este imens, dar trupetii nu se lasa dusi de val. si editeaza un nou album (bineinteles… disc de aur): Sweet Freedom.

Dupa numai un an, 1974, topul UK Chart are, timp de trei saptamani, un singur lider: Uriah Heep cu piesa Spider Woman, extrasa de pe albumul Wonderworld. Si cand toate erau bune si frumoase, apare si necazul. La un concert in Scotia, Gary Thain moare electrocutat pe scena. Socul este mare, se aduce un inlocuitor celebru (John Wetton – ex. Mogul Trash, Family, King Crimson, Roxy Music), dar trupa nu isi poate reveni. Urmeaza un album mediocru, Return To Fantasy, care nu se mai bucura de succesul obisnuit.

– continuare in numarul viitor –

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »