Urgenţele fictive sufocă UPU Zalău

Andreea Vilcovschi 22 octombrie 2012 3
Urgenţele fictive sufocă UPU Zalău

Doar unul din patru pacienţi care au ajuns, în weekend-ul trecut, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a reprezentat caz de urgenţă medicală, potrivit unui comunicat de presă al unităţii spitaliceşti.

În perioada 19-21 octombrie, 273 de sălăjeni au solicitat îngrijirea medicilor din UPU, 81 dintre aceştia prezentând plăghi, entorse, fracturi, traumatisme şi contuzii. După cum susţine Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, alte 18 persoane au fost diagnosticate cu diverse boli ale sistemului digestiv, în timp ce nouă pacienţi au ajuns la UPU din cauza hipertensiunii arteriale. Lor li s-au adăugat nouă gravide care au devenit mămici la finele săptămânii trecute după ce le-a fost declanşat travaliul.

Sursa citată mai precizează că medicii de la UPU au acordat îngrijiri şi celor cinci pacienţi aflaţi în stare avansată de ebrietate, precum şi unui copil de 11 ani muşcat de câine. Un alt caz tratat de către medici este cel al unui copil de numai patru ani, din Vălenii de Jos, adus la Urgenţe după ce a fost muşcat de o căpuşă.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 22 octombrie 2012 at 16:23 - Reply

    de ce nu declara si despre ce “tratament“lingvistic se acorda la upu salaj

  2. erika 22 octombrie 2012 at 19:06 - Reply

    Si totusi noi bolnavii de unde ar trebui sa stim care sunt urgente???sau urgenta nu e numai pentru tigani ,alcoolisti ??? ei sunt urgentele adevarate??

  3. Byy 22 octombrie 2012 at 21:47 - Reply

    Putem multumi guvernului nostru fost si actual pt ca pentru fiecare banala entorsa trebuie sa mergem la urgenta! daca am alege varianta medicului de familie mai bine am astepta sa se vindece toate de la sine! halal Romanie! si mai bine nu ati mai face reportaje de astea si ati spune lucrutilor asa cum is….

Lasa un Raspuns »