Uniunea Europeana investeste in romii salajeni

Magazin Salajean 19 octombrie 2010 0

Uniunea Europeana investeste in romii salajeniCentrul Regional de Resurse pentru Promovarea si Dezvoltarea Economiei Sociale Nord-Vest a organizat, vineri, impreuna cu Institutia Prefectului Judetului Salaj, evenimentul de semnare a actului constitutiv in vederea infiintarii Grupului Judetean de Sprijin pentru Economia Sociala in Judetul Salaj, in cadrul proiectului Impreuna, pentru o societate mai buna, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Intalnirea face parte din seria evenimentelor de semnare a parteneriatelor regionale, precum si a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judetean de Sprijin pentru Economia Sociala si reuneste reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Judetul Salaj, reprezentanti ai societatii civile, primari ai localitatilor identificate pentru abordarea persoanelor apartinand grupului tinta din cadrul proiectului, precum si organizatii de profil.

In cadrul evenimentului, expertul regional al Centrului de Resurse pentru Economia Sociala Nord-Vest, Claudia Anamaria Iov, a oferit informatii cu privire la obiectivele si rezultatele proiectului, precum si despre implicarea si avantajele constituirii Grpului Judetean de Sprijin. Intalnirea a facilitat, de asemenea, discutii interactive intre participanti, dialoguri cu privire la incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile din judetul nostru.

Evenimentul s-a incheiat cu un protocolul de semnare a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judetean de Sprijin pentru Economia Sociala din cadrul proiectului Impreuna, pentru o societate mai buna, semnatarii fiind reprezentantii institutiilor si ai organizatiilor care si-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de Agentia Nationala pentru Romi, in parteneriat cu Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania, Fondazione Giacomo Brodolini si SC Conform Italia, se desfasoara la nivel national, pe o perioada de doi ani si jumatate si este destinat persoanelor de etnie roma, persoanelor cu dizabilitati, precum si persoanelor cu venituri mici.

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii sunt folositi pentru activitati de consiliere, calificare profesionala, dar si pentru infiintarea a opt centre regionale de resurse pentru economia sociala. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte in domeniul economiei sociale, in vederea dezvoltarii intreprinderilor si cooperativelor. Astfel, vor fi create cel putin 600 de noi locuri de munca in ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de productie, in timp ce 2.000 de persoane vor fi calificate pentru piata fortei de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »