Unitatile de alimentatie publica din Zalau, luate la control

Magazin Salajean 18 ianuarie 2008 0

Doar 83 de unitati de alimentatie publica din Zalau aveau vizata, la finalul anului 2007, autorizatia prind desfasurarea activitatii respective, ne-a declarat primarul Radu Capilnalsiu. Cum la nivelul municipiului exista mult mai multe firme in domeniul respectiv care ar fi trebuit sa se conformeze legislatiei in vigoare, inspectorii din cadrul Serviciului Corp – Control – Privatizare din cadrul administratiei locale au inceput verificari in oras si amendarea firmelor in cauza.

Potrivit lui Radu Capilnasiu, in acest an taxa pentru eliberarea autorizatiei pentru desfasurarea activitatii de alimentatie publica se va percepe diferentiat, in functie de marimea unitatii si de zona de impozitare in care se gaseste firma. Astfel, pentru zona A de impozitare, firmele vor plati intre 1.000 – 3.000 de lei anual, in timp ce pentru zona B, taxele percepute de Primaria Zalau variaza intre 750 de lei si 2.500 de lei. Agentii economici care se gasesc in zona de impozitare C a municipiului trebuie sa achite catre stat o taxa de 500 de lei anual, daca nu au o suprafata de desfacere mai mare de 400 de metri patrati, respectiv de 2.000 de lei, in fiecare an., daca ocupa o suprafata mai mare de 1.000 de metri patrati. Unitatile de alimentatie publica aflate la periferia Zalaului (zona D) vor plati pentru eliberarea autorizatiei de functionare cel mai putin, adica intre 375 de lei si 1.500 de lei, in functie de marimea suprafetei ocupate.

Daca agentii comerciali nu sunt autorizati si nu desfasoara activitati in conditiile legii, sunt sanctionati cu amenzi cuprinse intre 200 de lei si 2.000 de lei, in functie de suprafata ocupata. Pentru comerciantii ambulanti, care presteaza servicii in afara legii, amenzile sunt intre 100 si 200 de lei. D e asemenea, vor fi sanctionati si comerciantii care practica vanzari in afara spatiilor comerciale sau vanzari directe, pentru aceste cazuri fiind prevazute amenzi intre 500 de lei si 1.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »