Unitatile alimentare din Salaj – impecabile

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Unitatile alimentare din Salaj - impecabile

Inspectorii sanitar-veterinari din Salaj au luat la purecat, in primele doua saptamani ale acestei luni, aproape toate cantinele, barurilor, depozitele si magazinele alimentare, unitatile de panificatie, pensiunile, restaurantele si supermarketurile din judet.

Surprinzator, doar doua din aceste controale s-au lasat cu amenzi. Mai exact, sustine Mircea Martin, directorul Directiei Sanitare Veternitare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, un supermarket a fost rasplatit cu o amenda de 2.000 de lei pentru etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, iar un producator persoana fizica, sanctionat cu 1.200 de lei, dupa ce casul comercializat de catre acesta in judetul Bihor a dus la imbolnavirea cumparatorului. Lor li se adauga o unitate de procesare a laptelui, a carei activitate a fost suspendata temporar, intrucat nu intrunea toate normele de igiena impuse prin lege.

In rest, mai spune Martin, lucrurile s-au dovedit a fi sub control, celelalte nereguli identificate fiind minore. Ca urmare, unitatile in cauza s-au ales cu simple avertismente. Directorul DSVSA Salaj spune ca rezultatele amplei actiuni de control se datoreaza disciplinei de care dau dovada firmele de profil din judet, iar nicidecum blandetii inspectorilor. Spre deosebire de alte judete stam foarte bine, da asigurari oficialul salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »