Unitatea militara de la Simleu nu se muta

Magazin Salajean 18 mai 2007 0

Cu toate ca au existat zvonuri potrivit carora Brigada de Artilerie din Simleu Silvaniei va fi mutata la Zalau, comandantul Centrului Militar Salaj, Ioan Pop, ne-a declarat ca acest lucru nu se va intampla, lucrurile ramanand in aceeasi formula ca si pana acum.

Acesta a recunoscut ca, in mod normal, cea mai mare unitate militara dintr-un judet trebuie sa fie in orasul resedinta de judet. In Salaj, insa, nu este posibil acest lucru dat fiind ca autoritatile nu au cum sa asigure, dupa mutare, conditii bune de trai tuturor cadrelor militare care activeaza in unitatea respectiva. Motivul pentru care Brigada de Artilerie va ramane in Simleu tine de factori de protectie sociala. Este foarte dificil sa asiguri locuinte unui numar atat de mare de persoane care ar trebui mutate la Zalau. In aceasta problema, nu este grea mutarea unitatii, ci asigurarea unor conditii de viata bune oamenilor pe care ii muti, a spus Ioan Pop.

Ca urmare, pana cand nu se va gasi o solutie pentru cazarea in municipiu a tuturor militarilor din Brigada de Artilerie, nici nu poate fi vorba de vreo mutare de trupe la Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »