Unii patroni salajeni angajeaza la negru

Magazin Salajean 10 iunie 2010 0

Unii patroni salajeni angajeaza la negru

Zece angajatori salajeni au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 36.000 de lei, dupa ce au fost prinsi, in timpul controalelor efectuate in cursul lunii mai de catre inspectorii de munca, folosind muncitori fara acte legale. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, Mariana Pop, a declarat ca din cei 135 de agenti economici controlati luna trecuta, la zece au fost identificate 12 persoane care lucrau fara forme legale de angajare.

Pentru neinregistrarea in termen a actelor privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca un angajator a fost sanctionat cu amenda in valoare de 3.000 de lei. Totodata, pentru neinregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic anterior inceperii activitatii, trei angajatori au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 6.000 de lei, a precizat Mariana Pop.

Nici amenzile in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu au fost mici. Patru agenti economici, din cei 79 verificati, au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 26.000 de lei. Potrivit sursei citate, sanctiunile au fost aplicate pentru lipsa autorizatiei de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, lipsa dotarii cu echipament de protectie, neamenajarea unui loc de munca la inaltime si pentru primirea la lucru a persoanelor instruite necorespunzator din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.

Tot in cadrul actiunilor de control desfasurate in decursul lunii mai, s-a dispus oprirea din functiune a trei echipamente tehnice, dintre care doua motostivuitoare si un compresor care nu corespund din punct de vedere al sigurantei in exploatare, pana la remedierea defectiunilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »