Unda verde pentru Programul Kogalniceanu

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Unda verde pentru Programul Kogalniceanu

Firmele salajene se pot inscrie on-line, din aceste zile, pentru accesarea de credite garantate de stat cu dobanzi subventionate, disponibile in cadrul programului „Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii” aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.60/2011 si lansat la finele saptamanii trecute.

Noua institutii de credit au fost selectate, in urma evaluarii ofertelor depuse pana la data de 29 iulie 2011, pentru a oferi carduri Kogalniceanu in programul respectiv: este vorba despre Alpha Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, CEC BANK, Garanti Bank, OTP Bank Romania SA si Pro Credit Bank.

Mai exact, statul va garanta 80 la suta creditele accesate de IMM-uri si va subventiona cu pana la 50 la suta dobanzile acestora. Garantia statului nu va trece, insa, de 100.000 de lei, iar plafonul de subventionare a dobanzii a fost stabilit la 125.000 de lei/an/beneficiar.

De altfel, in urma rectificarii bugetare de la inceputul lunii august, suma de 24 milioane lei a fost alocata pentru subventii la dobanzi, iar plafonul la acordarea de garantii in programul Kogalniceanu este de 400 milioane lei.

Reamintim ca prin cardul Kogalniceanu, Executivul urmareste sprijinirea a peste 4.000 de firme mici si mijlocii, pana la finele anului. Alte 6.000 de firme din intreaga tara au fost sprijinite, printr-un alt program similar, cu garantii in valoare de 300 de milioane de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »