Una din sapte firme risca dizolvarea pentru ca nu si-a depus bilantul

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

Una din sapte firme risca dizolvarea pentru ca nu si-a depus bilantulAproape 800 de firme din judetul Salaj risca sa fie dizolvate in perioada urmatoare pentru ca nu au depus la Oficiul Registrului Comertului (ORC) de pe langa Tribunalul Salaj o copie a situatiei financiare pe anul 2009. In aceasta luna vor fi introduse in instanta 780 de cereri de dizolvare ce vizeaza societati care nu si-au depus bilantul pe anul trecut cu respectarea termenului limita de 31 mai 2010, ne-a declarat directorul institutiei, Laura Eugenia Vadan. La finele anului trecut, in Salaj erau active circa 5.780 de societati comerciale.

Campania dizolvarilor nu se limiteaza la cele 780 de companii, intrucat reprezentantii oficiului le vor lua in vizor si pe cele care nu au sediul social cunoscut ori nu indeplinesc conditiile referitoare la sediul social dar si firmele care nu mai au organe statutare, a mai spus sefa ORC Salaj. Deocamdata, insa, numarul firmelor din judet care se afla intr-una din situatiile mentionate nu este cunoscut cu exactitate.

La nivel national erau vizate de obligatia depunerii bilantului pe anul trecut in jur de 800.000 de firme active. Cele mai mari rate de intarziere se inregistreaza in judetele Caras-Severin, Teleorman si Maramures, unde doar 73 la suta dintre companii si-au depus situatiile financiare. Recordul este atins in Botosani, unde circa patru firme din zece nu s-au conformat prevederilor legale. Sanctiunea prevazuta pentru nedepunerea situatiei financiare anuale in termenul legal de catre reprezentantii societatii comerciale este dizolvarea societatii, la cererea Registrului Comertului sau a oricarei persoane interesate, incepand cu data implinirii a 6 luni de la expirarea termenului maxim de depunere a acestora

Legea in vigoare stabileste ca administratorii societatilor comerciale trebuie sa depuna o copie a situatiilor financiare anuale la ORC in termen de 15 zile de la data adunarii generale a actionarilor, dar nu mai tarziu de 31 mai 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »