Un zambet, o lacrima pentru bunicute

Magazin Salajean 11 martie 2009 0

Un  zambet,  o lacrima pentru bunicuteGhiocei firavi, eternii calatori, sunt ingerii primaverii care vestesc in sufletele noastre, cu clinchetul cristalin al clopoteilor puri, ca primavara a sosit. Zana buna, cu vesmant de verde crud, aduce cu ea si o zi deosebita pentru fiecare din noi – 8 MARTIE, ziua cand ne inchinam cu respect si dragoste mamelor, cand ne reamintim ca mama este primul pas, primul fior, primul cuvant, prima zare, prima lacrima fierbinte, imaginea vie a existentei noastre pe acest pamant frematator.

Oricare dintre noi avem in fata chipul mamei bland, chipul cel mai frumos din lume. Sunt momente cand numai gandul la ea ne poate da curaj si incredere, speranta si putere.

Credem ca se cuvine, mai ales acum, sa ne gandim la cei bolnavi, la cei care nu au pe nimeni.

Elevii clasei a-IV-a A Step by Step, de la Lic. Sp. Avram Iancu Zalau, indrumati de inv. Pop Maria si Puscas Lucretia, impreuna cu prescolarii grupei pregatitoare de la Gradinita cu program prelungit nr. 1. Zalau, indrumati de ed. Popa Rodica, Bonte Mariana, in cadrul parteneriatului Sarbatorile prin ochi de copil, au hotarat ca de ziua de 8 Martie sa aduca un zambet, un strop de bucurie batranilor de la Centrul de Batrani Crasna.

Versurile si cantecele rostite de copii, precum si darurile simbolice oferite bunicutelor au fost pregatite si oferite din inima catre inimile singure.

Pe fetele copiilor se putea citi dragostea si respectul fata de batranii singuri, iar pe fetele triste si brazdate de ani si suferinte se zareau lacrimile de bucurie, ca cineva se gandeste si la ei.

Multumim pe aceasta cale conducerii unitatilor scolare, precum si parintilor acestor copii, care ne-au sprijinit in desfasurarea activitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »