Un simleuan si-a facut dreptate cu pusca

Magazin Salajean 14 august 2007 0

Un simleuan si-a facut dreptate cu pusca

* Un simleuan si-a folosit pusca cu aer comprimat pentru a-l alunga pe un localnic din Boghis care pazea niste vite ce pasteau pe terenul acestuia

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, incidentul s-a petrecut in dupa-amiaza zilei de sambata, 11 august, cand Stefan H., de 57 de ani s-a dus sa vada terenul din zona Dealul Magurii, numita Muntele de Straja. Acesta a constatat ca mai multe bovine pasc in voie pe terenul sau, pazite de ingrijitorul lor L. Balint, de 49 de ani, din Boghis.

Intre cei doi a avut loc o disputa verbala, moment in care proprietarul terenului a folosit o arma cu aer comprimat marca Hunter, de calibrul 6,35 mm, tragand trei alice, din care doua in aer si unul in directia ingrijitorului animalelor, acesta din urma suferind leziuni usoare la piciorul stang. Nici victima nu s-a lasat mai prejos si l-a lovit pe simleuan cu o bata de lemn peste mana stanga, a spus inspectorul Dumuta.

In urma verificarilor efectuate de politistii simleuani, s-a stabilit ca Stefan H. detine legal arma folosita, posedand cetificat de detinator pentru arme neletale, eliberat in anul 2006 de IPJ Salaj. De asemenea, oamenii legii declara ca simleuanul nu a folosit arma in conditiile stabilite de lege, adica conform articolului 63 din Legea 295/2004, privind regimul armelor si munitiilor: Titularii dreptului de a purta si folosi armele neletale destinate pentru autoaparare pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate, in conditiile prezentei legi sau in caz de de legitima aparare ori stare de necesitate.

Asadar, nefiind vorba de legitima aparare sau stare de necesitate, Stefan H. se face vinovat de comiterea infractiunii prevazute de Legea 61/1991 – republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a afirmat inspectorul.

Cu alte cuvinte, simleuanul iute la manie nu va scapa nepedepsit, acesta riscand o condamnare cu inchisoarea de la trei luni la doi ani sau o amenda. Nici paznicul animalelor nu va fi iertat de oamenii legii, astfel ca, este cercetat pentru lovire.

Neatentie la volan

Potrivit informatiilor primite de la IPJ Salaj, la sfarsitul saptamanii trecute, pe strada Corneliu Coposu din municipiul Zalau, Marius-Adrian U., de 18 ani, posesor al permisului de conducere doar de cateva luni, s-a rasturnat pe trotuarul din partea dreapta de drum, in directia Centru-Bradet. In urma incidentului, conducatorul auto a suferit leziuni usoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »