Un sfert din primăriile Sălajului se confruntă cu deficit de personal

Andreea Vilcovschi 21 februarie 2013 7
Un sfert din primăriile Sălajului se confruntă cu deficit de personal

Numărul de personal nu pare să fie o problemă gravă la nivelul primăriilor din judeţul Sălaj. Prefectura Sălaj a centralizat posturile unice vacante la nivelul fiecărei primării, în raport cu organigrama aferentă fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Conform raportării, doar un sfert din cele 61 de primării sălăjene suferă ca urmare a deciziei Guvernului de a bloca, începând din 2009, posturile din administraţia publică. Cele 15 administraţii locale susţin că ar avea nevoie de 37 de salariaţi pentru completa organigramele şi a funcţiona “ca la carte”. Printre primăriile care aşteaptă deblocarea posturilor se numără cele din Nuşfalău, Crasna şi Treznea. Acestea sunt, de altfel, şi cele care duc lipsă de cel mai mare număr de personal.
La Crasna, susţine primarul Emeric Pop, pentru completarea schemei de personal ar fi nevoie de încă cinci salariaţi: “Nu ştiu exacţi câţi oameni lucrează în prezent în primărie. Ne lipsesc cinci angajaţi, motiv pentru care ne străduim să ne descurcăm în formula existentă”. Mult mai afectat este edilul din Treznea. Emanoil Stanciu ne-a spus că în primăria pe care o conduce sunt blocate trei posturi, astfel că în prezent aici lucrează doar şase persoane. “Faptul că nu putem face angajări ne încurcă, mai ales acum cu problema descentralizării. Mulţi au devenit comizi şi au pus în cârca primăriilor tot felul de noi atribuţii. Ne decurcăm cu greu, întrucât volumul de lucru este foarte mare. Ne punem speranţa că posturile vor fi deblocate cât de curând”, a afirmat Stanciu.
Potrivit reprezentanţilor Prefectului Sălaj, în decursul anului 2012, în administraţia locală au fost deblocate 28 de posturi unice, din care opt pentru Poliţia Locală Crasna.

Comentarii

comments

7 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. nae l. 21 februarie 2013 at 13:16 - Reply

  Nu cred ca este cazul Primariei Zalau !!!

 2. arr 21 februarie 2013 at 13:20 - Reply

  inainte la o primarie de comuna erau 3 : Primar , Secretar si Preceptor , acuma sunt 30 si merg toate prost !!!

 3. mirare 21 februarie 2013 at 14:53 - Reply

  daca au mult de lucru de ce in majoritatea primariilor nu afli pe nimeni dupa ora 13?????????????

 4. nicu c- calacea 21 februarie 2013 at 17:32 - Reply

  Domnilor , v-ati pus întrebarea cîti freaca menta si la primaria din GÎRBOU ?va spun eu, începînd cu consilierul personal mister Groza, si terminam cu garda de corp a d-lui primar d.na Simonica,si înca mai are nevoe de personal si o sa mai angajeze pt. ca au de construit o biserica a fratilor la Gîrbou, iar domn primar s-a specializat în falsuri de la d-na Lili,amîndoi au ros ciolanul si de platit a platit doar contabila pt. ca asa a vrut dumnezeul lor.

 5. anonim 21 februarie 2013 at 17:40 - Reply

  uitativa cîti freaca menta si la primaria din gîrbou ,începînd cu consilierul personal d-nul groza care are si retributie pe masura si terminînd cu guardu d-na simonica,care daca nu da primeste.vor sa mai angajeze ca au de construit o biserica a fratilor în gîrbuo .

 6. Dumitru 22 februarie 2013 at 12:27 - Reply

  D-le Prefect! ce sa faca 9 persoane la o comuna ca si Treznea cu 1000 de locuitori!?Prin anii ,60,era doar un notar platit de stat,erau 4 sate ,iar primarul era onorific si parca erau mai multe probleme atunci.Prea cereti numai oameni fara sa faceti si o normare a acestora.Mai trezitiva d-lor,Tara asta nu poate plati toate pretentiile voastre,la munca!

 7. vasile 28 februarie 2013 at 18:45 - Reply

  laq fel si la comuna almasu primar turuca si a angajat pe fina de la huiedin vezi doamne la taxe si impozite nu era destul preceptorul

Lasa un Raspuns »