Un salajean sustine ca a spart Codul lui DaVinci

Magazin Salajean 10 octombrie 2007 0

Un salajean sustine ca a spart Codul lui DaVinci

In cautare continua dupa faptele salajenilor prin lume, am ramas putintel masca descoperind pe net povestea romantata a unui salajean despre care s-a scris ca a descoperit formula prin care viteza luminii poate fi depasita. I-am scris omului, Vasile Droj, pe e-mail, dar pana la redactarea acestui material, nu mi-a raspuns. Asa ca, scriu pe baza a ceea ce a aparut pe net despre domnia sa.

Universolog

Realitatea. net, citand Gardianul online, a scris ca Vasile Droj este cercetatorul roman care a descoperit formula prin care viteza luminii poate fi depasita. Tot el a publicat documentul Adevaratul Cod Da Vinci – Sub Cod Mona Lisa. Citeste analiza pe site-ul Universology.com si ca Vasile Droj s-a nascut in anul 1950 in judetul Salaj, a plecat din Romania in anul 1988 si s-a stabilit la Roma. Ar fi interesant de aflat unde anume in Salaj s-a nascut Vasile Droj. Sursa citata mai spune ca Droj este universolog: Dupa Pi grec inteles ca un cod de bare al Universului, o alta mare constanta universala, de data aceasta fizica, demonstreaza preferinta sa pentru ordinea matematica a numerelor. Constanta universala in discutie este viteza luminii, regina tuturor constantelor fizice universale care nu permite niciunui fenomen din Univers sa iasa din limitele sale de fier. Oare este adevarat? Este o limita care nu poate fi depasita? Se pare ca nu. Si ca, de fapt, plecand de la nume, totul este codificat. Mona Lisa este anagramat: Mon Lisa inseamna Lisa mea. Folosind principiul de citire inversa a cuvintelor, se obtine asilam care inseamna azil si exil. Cu alte cuvinte, Mona Lisa sugera exilul lui Leonardo in Franta si nu intamplator Maestrul avea intotdeauna cu el micul portret al Mona Lisei. Este interesanta si varianta asilum sau azil, adica un loc rezervat, conservat si supravegheat. Pare ca tabloul indica foarte precis locul in care Leonardo, inainte de exil, a ascuns comoara sa constand in opere, lasand-o mostenire celui care urma sa rezolve ghicitoarea codificata in tablou. Ca sa faciliteze aflarea adevarului, el a creat un joc de cuvinte, Gioconda, care vine de la a (se) juca, a se misca. Mai mult, pe Universology.com.

Adevaratul Cod al lui Da Vinci

Gardianul online a notat ca Vasile Droj a descoperit in urma cu un sfert de secol formula matematica prin care viteza luminii poate fi depasita. Cercetatorul roman nu contesta experimentul americano-italian din anul 2000, care anunta depasirea vitezei luminii de 300 de ori. Droj este autorul formulei care permite cresterea acestei viteze de miliarde de ori. Rezultatele calculelor sale de o viata au fost depuse la 52 de institute de cercetare din toata lumea, au fost publicate in reviste de specialitate, au fost tema a nenumarate congrese si conferinte din toata lumea. Domeniul de cercetare al lui Vasile Droj este cunoasterea, iar sistemul sau filosofic este o incercare de a depasi frontiera acesteia, o propunere pentru mileniul III. Vasile Droj va publica in curand Adevaratul Cod al lui Da Vinci, in care, prin masuratori matematice si interpretari lingvistice, va arata lumii ce a ascuns ultimul maestru al Renasterii. (

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »