Un nou val de medici rezidenti pentru Salaj

Magazin Salajean 19 iunie 2008 0

Un nou val de medici rezidenti pentru Salaj

Un numar de 24 de absolventi de medicina s-au inscris pe cele 18 locuri alocate judetului Salaj pentru concursul de rezidentiat pe post ce va avea loc duminica, 22 iunie. Judetului nostru i-au fost alocate, pentru acoperirea deficitului de medici, 18 locuri pentru concursul de rezidentiat pe post, de duminica.

Dintre acestea, 16 sunt pe domeniul medical si doua pe cel farmaceutic, ne-a declarat ieri Dana Pop, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj. Posturile sunt la spitalele din Zalau, Jibou, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Crasna si ASP, in specializarile: chirurgie generala, epidemiologie, gastro-enterologie, medicina interna, pediatrie, medicina de laborator, obstretica-ginecologie, pediatrie, radiologie-imagistica si reuma-tologie.

Conform sursei citate, ASP a primit 24 de dosare de concurs, insa numai pentru posturile din domeniul medical. Nimeni nu s-a aratat interesat de cele doua posturi de farmacie clinica, disponibile la spitalele din Zalau si Simleu Silvaniei. Medicii care vor obtine cele mai bune punctaje la concursul de duminica vor fi distribuiti, conform cererii lor, pe posturile existente, in ordinea descrescatoare a mediilor. Conform unor reglementari intrate in vigoare in 2005, un medic nu poate profesa daca, dupa absolvirea studiilor, nu face si o perioada de specializare intr-un anumit domeniu medical, numita rezidentiat, cu o perioada cuprinsa intre trei si sapte ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »