Un nou posibil proiect de lege in atentia consilierilor locali

Magazin Salajean 20 februarie 2007 0

Primaria municipiului Zalau efectueaza demersurile necesare pentru initierea unui proiect de hotarare a Consiliului Local. Acesta se refera la Regulamentul pentru eliberearea sau vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Zalau. Astfel, vor fi stabilite cerintele necesare desfasurarii activitatii de alimentatie publica si obligatiile pe care agentii economici trebuie sa le aiba pentru eliberarea autorizatiei de catre Primarie. Proiectul va fi dat publicitatii in mass-media locala pentru a fi suspus dezbaterii publice, urmand sa fie introdus spre aprobare intr-o sedinta a Consiliului Local.

Taxa pentru eliberarea/vizarea anuala a imputernicirii a fost stabilita prin HCL 12/2007, ea fiind in valoare de 2.000 RON pe an pentru fiecare unitate de alimentatie.

Conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, modificata si completata prin Legea 343/2006, comerciantii a caror activitate se defasoara potrivit clasificarii CAEN, in clasa 5.530- restaurante si 5.540- baruri, datoreaza bugetului de stat o taxa pentru eliberarea/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »