Un nou concediu fortat va inchide Primaria Zalau

Magazin Salajean 2 septembrie 2010 0

Un nou concediu fortat va inchide Primaria Zalau

Angajatii Primariei Zalau ameninta ca vor pune lacatul pe institutie, daca Guvernul va decide sa-i trimita pe bugetari in concediu fara plata pe o perioada de cinci zile. Potrivit deputatului social-democrat Ciprian Nica, Executivul pregateste din nou un concediu de cinci zile fara plata pentru angajatii din sectorul public, din dorinta de a mai face economii la bugetul statului.

Desi reprezentantii Ministerului de Finante au infirmat informatia, prin institutiile bugetare din Salaj s-a produs deja rumoare, in conditiile care functionarii discuta pe la colturi despre cele cinci zile neplatite si efectele pe care o astfel de masura le-ar avea asupra situatiei lor financiare.

Dupa cum ne-a declarat Gheorghe Morar, prese-dintele Sindicatului Civitas Zalau, daca zvonul devine realitate, toti angajatii Primariei municipiului isi vor lua simultan respectivul concediu: Va garantez ca pe durata concediului fara plata, nimeni nu va merge la serviciu. Toti ne nom lua concediu deodata. Cinci zile neplatite inseamna pentru angajatii din sistemul de stat o taiere de inca 25 la suta din salarii. Guvernantii si-au batut joc o data de noi, reducandu-ne salariile cu 25 de procente, cu incepere de la 1 iulie. Acum, se pregatesc sa ne batjocoreasca din nou. Este strigator la cer ce se intampla..

Liderul sindical mai spune ca bugetarilor le este greu sa se descurce din salariile taiate la inceputul lui iulie si ca o noua reducere ii va aduce la sapa de lemn, mai ales in conditiile in care se apropie sezonul rece, iar cheltuielile cu intretinerea vor creste. Ca urmare, mentioneaza Morar, o noua diminuare a salariilor va naste, cu siguranta, actiuni de protest in randul functionarilor publici.

Reamintim ca bugetarii au mai fost trimisi in concediu fortat la finele anului trecut, in lunile noiembrie si decembrie. Atunci, angajatii au intrat in zile libere prin rotatie, astfel incat activitatea institutiilor sa fie cat mai putin afectata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »