Un leu în plus pentru hrana sălăjenilor din centrele sociale

Andreea Vilcovschi 24 ianuarie 2013 0
Un leu în plus pentru hrana sălăjenilor din centrele sociale

Autorităţile judeţene vor cheltui, în acest an, cu circa 280.000 de lei mai mult decât în 2012, pentru a asigura hrana zilnică a persoanelor din centrele rezidenţiale sau de zi din Sălaj. Consilierii judeţeni intenţionează să aprobe, în şedinţa de săptămâna viitoare, noile valori ale alocaţiilor de hrană, respectiv 8 lei/persoană (de la 7 lei) şi 11 lei/persoană (de la 10 lei), în funcţie de specificul unităţii.
În prezent, în judeţ există 1.000 de persoane instituţionalizate, din care 650 sunt copii, iar 350, adulţi. Pentru hrana acestora, Consiliul Judeţean Sălaj a alocat, anul trecut, 2,8 milioane de lei, suma estimată pentru 2013 apropiindu-se de 3,1 milioane de lei, ne-au declarat reprezentanţii autorităţilor sălăjene.
Oficialităţile judeţului pun majorarea cuantumului alocaţiei de hrană pe seama creşterii, în medie cu 10 procente, a preţurilor la principalele produsele alimentare. Acestui aspect i se adaugă prevederile unui ordin al Ministerului Sănătăţii, potrivit cărora persoanele asistate trebuie să primească o alimentaţie hipercalorică, bogată în proteine animale şi vegetale, vitamine şi alţi nutrienţi de bună calitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »