Ultimii pasi din SAMTID sunt tot de melc

Magazin Salajean 2 august 2007 0

Desi in Jibou si in Cehu Silvaniei, lucrarile de introducere a retelei de apa prin programul SAMTID au fost demult incheiate, in celelalte doua orase salajene lucrurile se misca mult mai incet.

Directorul Asociatiei pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa, Marcel Zaharia, ne-a declarat ca in municipiu mai sunt de executat lucrari la conducta principala care leaga rezervoarele de apa din cartierul Dumbrava de conductele aflate in zona intersectiei dintre strada Armoniei si bulevardul Mihai Viteazul. Referitor la bazinele de la Ortelec, sursa citata a spus ca luni se va finaliza traversarea Vai Zalaului (prin zona Transurbis) de catre conducte, astfel incat bazinele sus amintite sa fie legate direct cu sursa de apa de la Varsolt. Lucrarea este terminata 90 la suta. Retelele principale sunt deja testate, dar mai trebuie facuta legatura catre consumatori, a adaugat Marcel Zaharia.

Intarzierile intampinate in proiectul SAMTID in Zalau pe ultima suta de metri sunt puse, de directorul Zaharia, pe seama SC Consinit SA (subcontractor), care nu reuseste sa se incadreze in termene pentru ca nu are forta de munca suficienta. Aceeasi situatie este intalnita si in Simleu Silvaniei. Si aici, firma care se ocupa de lucrari este SC Consinit SA, iar problema pe care aceasta o intampina este aceeasi: nu are destui muncitori in santierele deschise in oras.

Potrivit sursei citate, in ambele orase se lucreaza in prezent si la montarea de apometre, in Zalau mai trebuind montate 400 de apometre, iar in Simleu – 150. Este greu sa multumesti oamenii, chiar daca proiectul este la final. Orice groapa mica creeaza disconfort, iar oamenii incep sa depuna reclamatii la primarii, a spus Zaharia. Acesta a mai declarat ca, oricum, sunt vizibile imbunatatiri in Jibou si in Cehu Silvaniei, unde oamenii nu mai primesc apa cu portia. Astfel, la Jibou se factureaza cu 25 la suta mai multa apa fata de anii precedenti, iar la Cehu Silvaniei programul de distribuire a apei este non-stop, comparativ cu ultimii 2 ani, cand in oras acest serviciu functiona dupa un program de doua, pana la 12 ore zilnic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »