Ultima zi pentru depunerea dosarului Euro 200

Magazin Salajean 21 aprilie 2010 0

Ultima zi pentru depunerea dosarului Euro 200

Astazi este ultima zi in care elevii si studentii isi mai pot depune dosarele in vederea obtinerii a cate 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator. Programul guvernamental se continua si anul acesta, insa conditiile de acordare a sprijinului financiar s-au inasprit. Si anume, pentru acordarea ajutorului financiar la achizitionarea unui calculator, se va lua in calcul media generala si absentele candidatului.

Totodata, ca noutate din acest an, s-au introdus anchetele sociale. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca administratiile locale sunt cele care vor trebui sa confirme veridicitatea actelor depuse de elevi sau stundenti la dosar, privind veniturile familiale. Pot beneficia de acest program elevii si studentii cu varsta sub 26 de ani si al caror venit mediu brut nu depaseste suma de 150 de lei pe membru de familie. Se exclud candidatii care au mai obtinut prin acest program cei 200 de euro pentru achizitionarea de calculatoare, a mentionat Abrudan. In plus, din acest an, la stabilirea venitului familiei se vor lua in calcul si venituri potentiale din valorificarea de bunuri.

Pentru intocmirea dosarului, candidatul trebuie sa depuna o cerere insotita de o adeverinta eliberata de catre unitatea de invatamant din care sa rezulte media generala sau calificativul din anul scolar anterior, o adeverinta din care sa rezulte numarul de absente nemotivate din anul scolar anterior, pentru toti elevii, cu exceptia celor din clasa I, si inca o adeverinta din care sa rezulte ca studentul a promovat minimum 50 de credite in anul universitar anterior. Cererile de acordare a sprijinului financiar trebuie depuse pana la 21 aprilie, iar bonurile valorice vor fi eliberate in intervalul 24 iunie – 30 iulie. Calculatoarele pot fi achizitionate intre 24 iunie si 31 august, iar operatiunea de decontare catre agentii economici va fi derulata in perioada 23 iulie – 30 noiembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »