Ultima zi pentru ajutorul de încălzire pentru întreaga iarnă

Mihaela Oprea 25 octombrie 2012 0
Ultima zi pentru ajutorul de încălzire pentru întreaga iarnă

Persoanele care nu reuşesc să achite cheltuielile de întreţinere pe timp de iarnă mai pot depune doar astăzi cererile pentru obţinerea subvenţiei la încălzirea locuinţei pe întreg sezonul rece. Din păcate, numărul zălăuanilor apăsaţi de greutăţi financiare, mai ales în perioada iernii, creşte de la un an la altul. Aproape 1.400 de persoane din municipiu au solicitat, până ieri, acordarea acestui ajutor financiar pe întreg sezionul rece, cu aproximativ 200 mai multe faţă de numărul beneficiarilor înregistraţi anul trecut.

Data de 25 octombrie este termenul limită până la care persoanele care se încadrează criteriilor pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire mai pot solicita acest ajutor financiar. Este vorba de subvenţia la încălzirea locuinţei pe întreg sezonul rece.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, cererile depuse ulterior termenului de 25 octombrie vor aduce beneficiarilor o reducere la plata facturii la încălzire doar începând cu luna decembrie. “Aproximativ 1.450 de cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei pentru acest sezon rece au fost înregistrate de la demararea acţiunii de preluare a cererilor şi până miercuri. Au fost înregistrate 1.365 de solicitări pentru încălzirea cu gaz, 67 pentru încălzirea cu lemne şi 30 pentru încălzirea în sistem centralizat. Cetăţenii trebuie să ştie că pentru a beneficia de ajutorul de încălzire aferent lunii noiembrie, cererile trebuie depuse până cel târziu la data de 25 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Numărul persoanelor care au cerut acest ajutor financiar este mai mare anul acesta faţă de numărul solicitanţilor de anul trecut pentru subvenţia pentru întreg sezonul rece. Mai precis, anul acesta au fost înregistrate cu circa 250 de cereri pentru subvenţia la încălzire mai multe decât anul trecut în aceeaşi perioadă, când figurau în evidenţe doar aproape 1.200 de dosare pentru acest ajutor.
Solicitanţii care au în proprietate mai multe bunuri imobile, case şi chiar spaţii comerciale, sau deţin un autovehicul cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 de centimetri cubi, nu mai beneficiază de acest ajutor la încălzire. De asemenea, subvenţia nu se poate acorda cetăţenilor care au în posesie un teren de împrejmuire a locuinţei şi o curte aferentă de mai mult de o mie de metri pătraţi în mediul urban sau de mai mult de două mii de metri pătraţi în mediul rural.
Cererile pentru acordarea subvenţiei la încălzire pentru acest sezonul rece se preiau la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară (DASC). Formularele tipizate pentru încălzirea cu gaze se pot procura de la casieria E.ON GAZ, respectiv de la DASC pentru încălzirea cu lemne sau energie termică.Tabelele cu beneficiarii vor trebui transmise de primării către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Sălaj, până la finele lunii noiembrie.
Pentru dosarele eligibile, venitul net maxim pe membru de familie este de 615 lei pentru lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, 786 de lei pentru persoane singure şi 1.082 de lei pentru familii pentru subvenţia la energie termică.
Perioada rece pentru care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei este 1 noiembrie 2012 – 31 martie 2013.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »