Ultima strigare la ajutoarele pentru motorina pentru 2011

Magazin Salajean 10 decembrie 2010 0

Ultima strigare la ajutoarele pentru motorina pentru 2011Termenul limita de depunere a cererilor de acord prealabil pentru ajutorul de la stat pentru motorina cu acciza redusa utilizata in agricultura, pe anul 2011, este 31 decembrie 2010. Aurora Sabou, directorul Centrului Judetean al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj a atras atentia fermierilor care doresc sa beneficieze anul viitor de acest ajutor sa depuna cererile la sediul unitatii pentru a obtine acordul prealabil.

Daca pentru anul 2010 au fost depuse 104 cereri de acord prealabil pentru finantare prin rambursare pentru peste 200 de mii de litri de motorina, acum s-au primit doar 4 cereri pentru anul viitor. Sprijinul financiar acordat este de 1,162 lei/litru motorina (care reprezinta diferenta de acciza pana la 21 de euro/1000 de litri).

Beneficiarii acestui tip de ajutor pot fi persoane juridice, sau fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, grupuri de producatori recunoscute, organizatii de producatori, statiuni de de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, intreprinderi mici si mijlocii care desfasoara activitate in domeniul productiei primare agricole. Pentru a primi acest ajutor trebuie indeplinite urmatoarele conditii de eligibilitate:

suprafetele de teren pe care le exploateaza sa fie de minim un hectar, iar suprafata parcelei agricole de minim 0,3 hectare (in cazul viilor, livezilor, suprafata minima a parcelei sa fie de 0,1 hectare); solicitantii sa nu fie in dificultate financiara; sa fie inscrisi in evidentele APIA cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul Agricol (ori al plantatiilor viticole sau alte evidente funciare).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »