Uite consultantul, nu-i consultantul

Magazin Salajean 26 februarie 2008 0

Uite consultantul, nu-i consultantulConsiliul Local Zalau a hotarat ieri, in sedinta extraordinara, sa contracteze un serviciu de consultanta pentru privatizarea SC Uzina Electrica SA Zalau, dupa ce in decembrie 2007 a renuntat la desemnarea unei firme de consultanta pentru aceeasi privatizare.

Viorel Marian, directorul SC Uzina Electrica Zalau, ne-a declarat ca, de data aceasta, firma de consultanta la care se vor opri alesii locali va avea o competenta restransa privind partea de consultanta, comparativ cu ce se astepta de la consultantul pe care il dorea administratia locala anul trecut. In vederea demararii procedurii de privatizare a SC Uzina Electrica SA Zalau, Consiliul Local a hotarat ca este necesara achizitionarea unui serviciu de consultanta pentru selectarea metodei adecvate de privatizare. Fata de anul trecut, cand s-a organizat o licitatie pentru desemnarea unui consultant (la care au luat parte Casa de avocatura Bostina & Asociatii, respectiv Raiffeisen Investment – n.r.), de data aceasta se vor solicita oferte. Consultantul va avea o competenta restransa privind partea de consultanta comparativ cu ce se astepta de la o firma de consultanta anul trecut. Asta pentru ca si suma alocata in 2008 pentru contractarea acestui serviciu este mai mica decat in 2007, a spus Viorel Marian.

Consiliul Local Zalau a organizat in 2007 o licitatie in vederea desemnarii unui consultant pentru privatizarea Uzinei Electrice, atunci inscriindu-se doi participanti: Casa de avocatura Bostina & Asociatii si Raiffeisen Investment, aceasta din urma fiind si castigatoarea licitatiei. Cum Casa de avocatura Bostina & Asociatii a contestat rezultatul licitatiei, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a decis reluarea licitatiei. Ca urmare, Consiliul Local Zalau a renuntat la metoda initiala de privatizare, hotarand ca Uzina sa fie privatizata direct. Tot in decembrie anul trecut, Consiliul Local Zalau a decis sa fie anulat si memorandumul incheiat, in vederea sprijinirii financiare a documentatiei pentru strategia de investitii, cu patru companii de pe platforma industriala a Zalaului, respectiv TenarisSilcotub, Michelin Silvania, Cuprom si Rominserv Valves IAIFO.

In prezent, in Zalau mai sunt racordati la reteaua de energie termica centralizata aproximativ 1.200 de abonati casnici. La acestia se adauga scolile si gradinitele din municipiu (pentru care s-a furnizat caldura permanent), iar cel mai important client ramane SC Tenaris-Silcotub SA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »