Turismul judeţului Sălaj, în creştere

magazinsalajean 16 aprilie 2013 1
Turismul judeţului Sălaj, în creştere

În luna februarie a acestui an, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turisitică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 17,3 la sută, iar înnoptările au înregistrat o scădere cu 4,4 la sută.
În perioada 1 ianuarie 28 februarie, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare a crescut cu 0,4 la sută, iar înnoptările au scăzut cu 4,9 la sută. Astfel, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna februarie 2013 au însumat 1.879 de turişti, în creştere cu 17,3 la sută faţă de cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent. Sosirile din hoteluri deţin în luna februarie a acestui an o pondere de 50,9 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Înnoptările înregistrate au însumat 3.900 de turişti, în scădere cu 4,4 la sută faţă de cele înregistrate anul trecut.
Înnoptările în hoteluri deţin în luna februarie 2013 o pondere de 48,8 la sută din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna februarie a acestui an a fost cu 11,4 la sută per total, în creştere cu 0,1 la sută puncte procentuale faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în acest an au fost înregistraţi la bungalouri, hoteluri, vile turistice, pensiuni agroturistice şi pensiuni turistice.

Ramona Vaida

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 17 aprilie 2013 at 10:10 - Reply

    Ce ti-e si cu presa asta… Colegii vostri de la Graiu Salajului au scris azi articolul “Turismul salajean este in agonie”. Voi scrieti ca turismul salajean este in crestere. Pe cine dracu sa mai crezi? Vedeti, de asta moare presa scrisa, fiindca informatiile nu sunt verificate si prezentate in mod obiectiv.

Lasa un Raspuns »