Trusoul si prima de casatorie, pe ultima suta de metri

Magazin Salajean 25 august 2010 0

Trusoul si prima de casatorie, pe ultima suta de metri

Tinerii casatoriti in prima jumatate a acestui an si care nu si-au primit, inca, cei 200 de euro, reprezentand sprijinul financiar la constituirea familiei, vor intra in posesia banilor in aceste zile, dau asigurari reprezentantii muni-cipalitatii. Nu trebuie sa-si piarda speranta nici proaspetele mamici care nu au primit contravaloarea trusourilor pentru nou-nascuti, intrucat sumele vor fi achitate in cel mai scurt timp.

Ambele servicii sociale au fost suspendate de catre Guvern incepand cu 3 iulie 2010. Potrivit oficialilor Primariei Zalau, in prima jumatate a acestui an, la Serviciul Stare Civila au fost inregistrate 118 cereri pentru acordarea sprijinului financiar la intemeierea familiei, ultimele depuse aflandu-se in procedura de efectuare a platilor. In ceea ce priveste cele sapte cereri depuse in primele doua zile din iulie, adica pana la sistarea acestui drept, acestea vor intra in plata dupa virarea sumelor de la bugetul de stat.

Tot in primul semestru din 2010, 302 zalauani au solicitat Directiei de Asistenta Sociala Comunitara cei 150 de lei, reprezentand contravaloarea trusoului pentru nou-nascuti. Miercuri si joi, la casieria directiei, se vor efectua platile pentru cererile depuse in luna iunie – 49 la numar, urmand ca pentru restul de cereri (23), sumele sa fie acordate dupa virarea lor de la bugetul de stat, au precizat oficialii din Primaria Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »