Trusoul pentru bebelusi este amanat din nou

Magazin Salajean 28 februarie 2007 0

Autoritatile au amanat din nou acordarea trusoului pentru nou-nascuti. Desi in urma cu cateva saptamani reprezentantii Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sustineau ca bebelusii vor primi trusourile in luna februarie, acum sustin ca acestea vor fi distribuite abia la sfarsitul lunii mai.

Matolcsi Elisabeta, directorul executiv al Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Salaj, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri, ca pentru copiii nascuti in perioada ianuarie-mai 2007, autoritatile administratiei publice locale vor acorda contravaloarea in lei a cosului bebe. Contravaloarea acestuia se acorda la cererea scrisa a oricaruia dintre parintii firesti ai copilului iar, in cazul in care acestia nu sunt in masura sa solicite acest drept, prin imputernicit ori la cererea reprezentantului legal al copilului desemnat in conditiile legii. Cererea de acordare se depune si se inregistreaza la autoritatile publice locale in a caror raza teritoriala domiciliaza parintele sau, dupa caz, in care a fost inregistrata nasterea copilului, pana cel tarziu la data de 15 iunie 2007.

Matolcsi a mai precizat ca aprobarea acordarii sumelor se realizeaza prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de 5 zile de la depunerea cererii. Sumele se platesc in termen de maximum 30 de zile de la depunerea cererii de catre solicitant. Anul acesta, autoritaile vor finaliza pana la data de 31 mai, procedurile prevazute de lege in vederea achizitionarii bunurilor ce vor constitui trusoul pentru nou-nascuti. Fondurile necesare, precum si cheltuielile cu transmiterea drepturilor prevazute de Legea 482/2006 se asigura prin transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »