Trotuarele inzapezite ameninta siguranta cetatenilor

Magazin Salajean 24 februarie 2009 0

Trotuarele inzapezite ameninta siguranta cetatenilor

Desi a trecut aproape o saptamana de la caderile masive de zapada din judet, unele portiuni de carosabil si trotuare din Simleu Silvaniei inca sunt ascunse sub stratul de zapada sau gheata.

Avand in vedere faptul ca, cei din conducerea firmei de salubrizare simleuane au refuzat sa ofere orice fel de informatii cu privire la actiunile de deszapezire intreprinse pe raza orasului, am desfasurat o ancheta proprie asupra situatiei.

La ora actuala in Simleu sunt deszapezite pricipalele artere de circulatie, carosabilul fiind curatat, zapada fiind indepartata din zona centrala a orasului. Ca urmare a sprijinului agentilor de politie simleuani, utilaje ale companiei SALUBRIS S.A. au reusit sa ridice cantitati uriase de zapada din zona centrala si din zonele intens circulate, pentru a se evita o posibila topire brusca. Echipaje de deszapezire au actionat pe parcursul mai multor ore, pe timp de noapte, mai ales in momentele cand ninsoarea era abundenta.

Cu toate acestea au mai ramas inzapezite strazi in care accesul utilajelor a fost imposibil sau au fost impiedicate sa actioneze din cauza autoturismelor parcate.

Totodata, actiunea de curatare a trotuarelor a fost efectuata partial, multe dintre zonele intens circulate de pietoni ramanand sub stratul de gheata. Ca urmare a trotuarelor acoperite de gheata, cetatenii sunt determinati sa foloseasca zonele curatate ale caro-sabilului, punandu-si in pericol atat siguranta proprie, cat si traficul rutier. Trotuare din zona cartierului Bradet si Gheorghe Lazar zac inca sub gheata, Aleea Tineretului pe raza careia se afla supermarket-ul UNICARM fiind des-zapezita in proportii reduse. Cat despre caile de acces din cartierul Bradet se poate spune ca au fost deszapezite de autoturisme ca urmare a rularii acestora in mod frecvent in aceste zone.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »