Trei unitati scolare din mediul rural vor fi comasate

Magazin Salajean 8 februarie 2007 0

Inspectorii scolari din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj vor efectua in perioada imediat urmatoare o inspectie tematica la 27 de unitati de invatamant din judet, evaluate in cursul anului trecut de o echipa de sase inspectori generali ai Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC).

Dorina Ciutre, inspector de imagine din cadrul ISJ Salaj, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca, in perioada 18 – 20 mai 2006, a avut loc o actiune de control si evaluare a Inspectoratului. Cu aceasta ocazie, activitatea inspectorilor scolari salajeni a fost verificata de reprezentantii MEdC, coordonati de inspectorul general Mircea Vlad. Reprezentantii Ministerului au controlat profesionalismul inspectorilor, calitatea activitatii manageriale, prin eficienta continutului documentelor, activitatea de formare continua la nivelui Casei Corpului Didactic si a ISJ, precum si nivelul standardelor si a progresului scolar. In urma examinarilor, s-a stabilit un plan de masuri legate, in mare parte, de aspectele negative semnalate. Dintre acestea amintim utilizarea masurilor de predare – invatare si cauzele esecului scolar.

In cursul lunii mai a anului in curs, cei sase inspectori generali vor efectua o inspectie de revenire, pentru a verifica daca toate problemele sesizate in anul 2006 au fost remediate. Printre unitatile de invatamant luate in vizor se numara: Colegiul National Silvania, Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, Colegiul Tehnic Al. Papiu Ilarian, Clubul Scolar Sportiv, Gradinitele cu program prelungit nr. 1 si 2.

Scolile cer bani pentru constructii si reparatii

Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a inaintat Ministerului Educatiei si Cercetarii o adresa prin care este prezentata situatia solicitarilor venite din partea unitatilor de invatamant, astfel incat lucrarile de constructii si reparatii capitale sa fie finalizate. Ioan Abrudan, inspector scolar general, a declarat ca, pentru a se acoperi costul acestor lucrari, ar mai fi nevoie de 800 miliarde de lei vechi. Cat despre fondurile care vor fi alocate judetului nostru, Abrudan a precizat ca nu se cunoaste suma exacta, dar ca vor avea prioritate acele scoli care au in vedere rezolvarea problemelor principale, cum ar fi alimentarea cu apa, reabilitarea sistemului de incalzire si a grupurilor sanitare.

Invatamantul simultan va disparea

In aceasta perioada se lucreaza la inventarierea numarului de elevi, a personalului, precum si a activitatilor de management, pentru a sti cu exactitate numarul scolilor unde se mai practica invatamantul simultan la clasele V – VIII. Scopul urmarit este de a imbunatati sistemul de invatamant, prin comasarea unitatilor scolare cu predare simultana. Totul este gandit in asa fel incat, pe viitor, elevii din mediul rural sa fie mult mai bine pregatiti de catre un personal didactic eficient. Scolile propuse pentru comasare sunt: cele din Zalnoc, Ciocmani si Racas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »