Trei tineri salajeni primesc 150.000 de lei pentru a se lansa in afaceri

Magazin Salajean 17 septembrie 2010 0

Trei tineri salajeni primesc 150.000 de lei pentru a se lansa in afaceriTrei tineri antreprenori din judetul Salaj vor primi ajutor de la stat pentru a face primii pasi in afaceri. Doi dintre acestia vor primi cate 100.000 de lei, iar un altul, circa 50.000 de lei, ne-a declarat Mircea Mihestean, directorul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Cluj

Finanatarea va fi acordata in cadrul celei de-a doua etape a Programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea acestora la finantare-START. Prin programul mentionat, tinerii pot primi bani pentru a-si infiinta afaceri in domeniul comertului, al prestarilor de servicii si in productie. La nivel national, pentru aceasta etapa s-au inscris 658 persoane fizice, dintre care 99, respectiv 15 la suta, vin din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj, coordonate de catre OTIMMC Cluj.

In urma evaluarii planurilor de afaceri depuse, au fost admisi la finantare, in limita bugetului programului, 59 persoane fizice din intreaga tara, 13 dintre acestea provenind din judetele acoperite de Oficiul clujean. Bugetul alocat pentru etapa a doua este de 6 milioane de lei, iar alocatia financiara nerambursabila maxima de care poate beneficia un aplicant este 100.000 de lei. 70 la suta din valoarea proiectului este asigurata din bani de la Guvern, iar diferenta reprezinta contributia solicitantului.

Potrivit lui Mihestean, cei trei salajeni declarati eligibili pentru finantare au obligatia ca in termen de 15 zile lucratoare sa se inregistreze/autorizeze ca societati comerciale si sa depuna la sediul institutiei din Cluj, copii certificate ale documentelor care atesta inregistrarea/autorizarea. Termenul pana la care isi pot infiinta firmele expira in 16 octombrie, dupa care trebuie sa astepte, cel mult 30 de zile, ca institutia bancara de la care au solicitat credit sa le aprobe imprumutul, pentru a asigura contributia proprie, explica seful OTIMMC Cluj, adaugand ca dupa ce primesc imprumutul tinerii antreprenori pot incepe sa achizitioneze utilajele necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »