Trei spatii de joaca remobilate in Cehu Silvaniei

Magazin Salajean 27 februarie 2008 0

Trei spatii de joaca remobilate in Cehu SilvanieiAutoritatile locale din Cehu Silvaniei vor depune un Studiu de Fezabilitate la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest pentru reabilitarea a jumatate din arterele de circulatie pe care le are orasul, suma estimata a fi necesara in acest sens fiind de 3 milioane de euro. Primarul Vasile Cuceu ne-a declarat ca, printre altele, sunt cuprinse in acest plan de reabilitare stradala zonele Doja, 1 Mai, Gutinului, Crinului, Ciocarliei, Crisan, Cetatii si Ciresului. Cu toate ca si carosabilul din centrul orasului ar avea nevoie de lucrari de intretinere, dupa lunile de iarna, aici nu poate fi vorba de nici o interventie in perioada urmatoare. Asta din cauza ca administratia locala doreste sa rezolve mai intai problema canalizarii, ca asfaltul sa nu fie refacut de doua ori.

Daca ADR Nord-Vest va da unda verde Studiului de Fezabilitate, autoritatile din Cehu Silvaniei vor putea incepe investitia in acest an. Pana atunci, insa, locuitorii orasului vor trebui sa se multumeasca cu reabilitarile stradale mai marunte pe care Primaria le desfasoara in regim propriu.

Tot la capitolul infrastructura rutiera, drumul dintre Cehu Silvaniei si Nadis va fi refacut in lunile viitoare. Lucrarile au demarat in 2007 si, potrivit proiectului, vor trebui incheiate in prima jumatate a lui 2008. Investitia are o valoare de 1,4 milioane de lei, bani primiti de la Guvern, iar tronsonul de drum care va fi reabilitat este de 3,7 kilometri. Aceeasi zona periurbana este cuprinsa intr-un proiect depus in baza Ordonantei de Guvern 7/2006 pentru modernizarea podurilor. Suma obtinuta de Primarie pentru acest obiectiv este de 1,1 milioane de lei, iar constructorul desemnat in urma licitatiei este SC Drum Construct SA. Lucrarile au inceput la sfarsitul anului trecut, termenul de finalizare fiind stabilit pentru toamna acestui an.

O initiativa a administratiei locale care va bucura pe multe familii din oras prevede reamenajarea si remobilarea a trei locuri de joaca, din diferite cartiere. Este vorba de trei parculete din zonele Avram Iancu, 1 Decembrie si din incinta Gradinitei nr. 1, care vor fi dotate in luna urmatoare cu mobilier de joaca specific. Suma alocata acestui proiect este de 350.000 de lei, din aceleasi fonduri urmand sa fie refacuta si fantana arteziana din centrul urbei. Pana acum, Primaria Cehu Silvaniei a primit doua oferte din partea a doi constructori, urmand ca in zilele urmatoare sa se decida pentru una din firme. Pana la jumatatea lunii aprilie inceputul lunii mai, vrem ca toate cele trei spatii de joaca sa fie puse la dispozitia copiilor din oras, a spus primarul Cuceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »