Trei sate primesc apa potabila cu cisterna

Magazin Salajean 28 august 2007 0

Trei sate primesc apa potabila cu cisterna

Aproximativ 24.000 de litri de apa potabila au luat calea a trei sate salajene, la sfarsitul saptamanii trecute, cu ajutorul autospecialelor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) Salaj

Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, capitanul Sorin Muresan, ne-a declarat ca, la sfarsitul saptamanii trecute, au intervenit in ajutorul locuitorilor din trei sate salajene, care au ramas fara apa potabila pentru animale. 9.000 de litri de apa au fost transportati in satul Sasa, comuna Ileanda, alti 6.000 de litri in satul Soimuseni si 9.000 de litri au luat calea satului Alunis, comuna Benesat, a spus capitanul Muresan.

Potrivit informatiilor primite de la ISU Salaj, 180.000 de litri de apa au fost transportati in localitatile Simisna, Badacini, manastirea de la Bic, la care se adauga cele trei sate amintite mai sus.

Trei incendii in trei zile

Nici din punctul de vedere al interventiilor pentru stingerea incendiilor, pompierii nu au avut un sfarsit de saptamana linistit. Primul incendiu a izbucnit la gospodaria lui M. R., din localitatea Pirosa, in cursul zilei de 24 august. Flacarile au distrus 10 tone de fan si paie, iar cauza incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

Un alt incendiu a izbucnit sambata, 25 august, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalau, la un autoturism Dacia 1300. De aceasta data, proprietarul autoturismului nu a fost gasit, iar cercetarile pentru a determina cauza incendiului continua si in momentul de fata.

Pentru stingerea celui de-al treilea incendiu au intervenit pompierii din cadrul Garzii nr. 2 Cehu Silvaniei, care au fost solicitati in satul Ulciug. Cauza probabila a incendiului a fost scurtcircuitul electric, iar focul a distrus 70 de metri patrati din suprafata acoperisului, sapte butoaie din lemn si unelte agricole, a conchis capitanul Sorin Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »