Trei premianti salajeni la Concursul national Mesajul meu antidrog

Magazin Salajean 7 decembrie 2010 0

Trei premianti salajeni la Concursul national Mesajul meu antidrog

Trei elevi din judetul Salaj au obtinut locuri pe podium la etapa nationala a Concursului Mesajul meu antidrog, aflat la a saptea editie. Activitatile proiectului au fost planificate, organizate si coordonate la nivelului judetului de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj.

Tema concursului in acest an a fost Dependenti de libertate, din judetul nostru participand la competitie elevi cu peste 30 de lucrari, la diverse sectiuni. In urma analizarii lucrarilor ajunse in etapa finala a competitiei, trei tineri salajeni au obtinut locuri fruntase ale sectiunilor la care au participat.

In urma desfasurarii competitiei, elevul Tokolyi Csaba, de la Scoala Gimnaziala cu predare in limba maghiara Bathory Istvan Simleu Silvaniei, coordonat de psihopedagog Szabo Beata, a obtinut locul I la sectiunea eseu literar in limba maghiara. Si elevele Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu din Zalau, Camelia Alina Mesesan si Teodora Andreea Ardelean, coordonate de profesorul Campean Zamfira, au obtinut locurile II la sectiunile Fotografie digitala, respectiv Eseu literar in limba romana.

Una din problemele actuale ale societatii romanesti o constituie cresterea cererii de droguri in randul populatiei generale, indeosebi in randul elevilor. Raspandirea consumului abuziv de droguri in randul populatiei tinere a dus la aparitia de retele de trafic ample pe teritoriul tarii noastre si este necesar o intensificare a actiunilor de prevenire a acestui flagel, prin antrenarea populatiei scolare in activitati prin care aceasta sa-si exprime prin diverse forme opiniile si atitudinile fata de consumul de alcool, tutun si droguri, constientizand in acest fel si consecintele negative asociate acestuia, a declarat coordonatorul CPECA Salaj, Valer Merce.

Cea de-a saptea editie a Concursului national Mesajul meu antidrog s-a desfasurat anul acesta, pe urmatoarele sectiuni: pagina web (pe trei categorii: pagina de prezentare a unei institutii, pagina de prezentare a unui proiect, pagina de informare tip revista); film de scurt metraj, fotografie digitala si spot; eseu literar si arte vizuale – desen, pictura si grafica.

Concursul national Mesajul meu antidrog reprezinta un cadru adecvat de manifestare elevilor cuprinsi intr-o forma de invatamant si poate contribui, alaturi de celelalte activitati de acest gen, la formarea de convingeri de viata sanatoase in randul tinerilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »